Străzi în reabilitare

 

Şantierele stradale continuă, noi artere urmând a fi închise în perioada următoare. După finalizarea lucrărilor pe Turnului şi Ocnei, 9 Mai va intra în reabilitare.

 

Marile şantiere avansează pe străzile din Sibiu. Din 25 martie, Calea Poplăcii se va închide în totalitate, pentru lucrări atât la reţele, cât şi la drum. Din 18 martie intră în reparaţii şi strada Iezer. Aici a fost introdusă o nouă reţea de apă şi sunt necesare ample lucrări de reparaţii, urmând ca strada să fie închisă pentru două luni. DPC va permite însă accesul locatarilor către parcarea dintre blocuri. Strada Crişanei se închide pentru o zi, în 19 martie, pentru a se aşterne uzura pe porţiunea dintre strada Raţiu şi Transilvaniei.

 

 

Trasee modificate

 

Începând cu 18 martie, Tursib va devia rutele care tranzitează Poplăcii. Astfel, autobuzele 5, 15 şi 16 vor avea capăt de linie pe strada Poiana, în staţia Valea Aurie, şi vor circula pe Calea Dumbrăvii. Autobuzul 5 va merge pe ruta Gară-Victoriei-Argeşului-Dumbrăvii-Ludoş-Valea Aurie şi retur, iar 15, pe ruta Gară-Shopping City-Dumbrăvii-Ludoş-Valea Aurie şi retur. Pe traseul Terezian-Cristianului-Avrig-Argeşului-Dumbrăvii-Ludoş-Valea Aurie şi retur va circula autobuzul 16.

 

Noi străzi închise

 

Modificări apar şi în centrul istoric, unde strada Tipografilor se va închide pe tronsonul dintre Piaţa Schiller şi strada Papiu Ilarian, pentru reparaţii la pavaj. Totodată, în 23 martie, strada Dr. Stâncă se închide pentru o zi, pentru turnarea ultimului strat de asfalt. Pe Anton Pann, arteră cu sens unic, pe tronsonul dintre Nicolae Iorga şi Doctor Barcianu va fi permisă circulaţia pe ambele sensuri.

 

Unde se mai lucrează

 

În prezent, în oraş se lucrează pe strada Turnului la borduri şi la reţelele de apă şi canal, pe Calea Cisnădiei şi pe Şoseaua Alba Iulia la iluminatul public, iar străzile Maşiniştilor şi Reşiţa sunt pregătite pentru turnarea ultimul strat de asfalt. DPC execută reparaţii şi pe Hipodromului, iar constructorii lucrează la reţelele de apă şi canal pe Octavian Goga, Aaron Pumnul, Plugarilor, Negoveanu, Ecaterina Varga, Lebedei şi Viile Sibiului, Th. Mihaly, Poiana, Rozdeşti, Henri Coandă. Intervenţii la reţeaua de gaz au loc pe străzile Principatele Unite, Strungului, Mărăşeşti, Oituz, Mihail Sebastian, Parcul Sub Arini, Andrei Mureşanu şi Călugăreni.

 

Reabilitare completă

 

După restabilirea circulaţiei pe Ocnei şi Turnului, vine rândul străzii 9 Mai să intre în reparaţii capitală. Municipalitatea a semnat deja contractul cu firma SC Sinecon SRL, valoarea acestuia fiind de aproximativ 2,8 milioane de lei, fără TVA. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 18 luni, iar termenul de garanţie de 5 ani. Lucrările includ reabilitarea reţelelor de utilităţi, modernizarea trotuarelor şi a carosabilului, precum şi amenajarea de locuri de parcare cu pavaj.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*