Străzi modernizate „la pachet“

Un alt doilea pachet de străzi din Sibiu urmează să fie licitat pentru reparații ample.

În următoarele zile, Primăria Sibiu va promova o procedură de achiziție publică pentru atribuirea contractului de lucrări de reparații pe nouă străzi din cartiere: Valea Aurie, Sibiel, Crinț, Iazului, Agârbiciu, Daliei, Aleea Crăițelor, Gladiolelor și Ioan Codru Drăgușanu. „Primul pachet, licitat în luna martie, s-a concentrat pe cartierul Hipodrom. Acest al doilea pachet include cinci străzi din cartierul Valea Aurie, trei străzi din cartierul Terezian și o stradă din zona bulevardului Victoriei“, a precizat primarul interimar Astrid Fodor.

În patru luni

Str. Moara de Scoarta2Pe străzile menționate se vor repara carosabilul și trotuarele, se vor amenaja guri de scurgere a apelor pluviale și se va reface semnalizarea rutieră. În prezent, carosabilul celor nouă străzi este format din plăci de beton. În urma lucrărilor menționate, atât carosabilul, cât și trotuarele vor fi amenajate cu asfalt. Valoarea estimată a lucrărilor pentru întreg pachetul este de 5.531.826,25 lei (fără TVA). După încheierea procedurii de achiziție și atribuirea contractului, termenul de execuție a lucrărilor va fi de 4 luni.

Strada Plugarilor

Până în prezent, pe Plugarilor a fost refăcută rețeaua de apă în cadrul proiectului finanțat din fonduri structurale al SC Apă Canal SA și rețeaua de gaz, lucrare finanțată și executată de societatea deținătoare a rețelei. Din 18 aprilie, DPC va începe modernizarea rețelei de canalizare pe primul tronson al străzii, cel dintre strada Oștirii și strada Rahovei (până la fostul complex Silvana). Traficul pe acest tronson va fi închis, lucrările urmând să fie finalizate până în 1 iunie. De la acea dată, constructorul va începe lucrările pe cel de-al doilea tronson al străzii, cel dintre strada Rahovei și Calea Cisnădiei. Situată în Hipodrom, strada Plugarilor este inclusă în pachetul de opt străzi din zona Calea Poplăcii – Calea Dumbrăvii Turnișor ce vor fi modernizate cu finanțare din bugetul local. Contractul a fost semnat cu asocierea SC DPC SA – SC Comtram SA – SC Geiger Transilvania SRL, valoarea lucrărilor de modernizare pentru toate cele opt străzi fiind de 3.329.206,92 lei, fără TVA.

Moara de Scoarță

Astăzi se toarnă ultimul strat asfaltic pe strada Moara de Scoarță. Aici au fost executate anul trecut lucrări importante la rețeaua de canalizare și infrastructură, turnarea stratului de uzură încheind lucrările de modernizare. Traficul este restricționat alternativ, pe o bandă, acesta desfășurându-se doar dinspre strada Lupeni înspre strada Viitorului.
Sapă și E.On

Societatea de gaz înlocuiește rețelele proprii pe alte trei străzi. Din 15 aprilie până în 6 mai se va lucra pe străzile Rozdești și Gării, iar în perioada 20 aprilie – 2 mai se va înlocui conducta pe strada Timotei Cipariu. Lucrările se vor executa în condiții de trafic, cu restricționarea circulației pe o singură bandă.D

ana MUNTEAN
redactia@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*