Studenţi „de vară“ la ULBS

Sub îndemnul „Alege-ţi cariera SMART“, ULBS propune, în premieră naţională, o şcoală de vară pentru elevii care termină clasa a XI-a din Sibiu, Alba, Vâlcea, Hunedoara, Mureş, Braşov, Harghita, Covasna şi Olt. „Există o tendinţă în rândul elevilor: o necunoaştere a programelor şi a domeniilor de studiu. Şi noi ne dorim să corectăm această greşeală. Şcoala de vară reuneşte aproximativ 200 de elevi care timp de o săptămână vor participa la diverse workshop-uri în facultăţi, vor fi cazaţi la cămin şi vor mânca la cantina studenţească. Pentru o săptămână, se vor simţi ca şi viitori studenţi şi vrem să-i ajutăm să-şi aleagă calea profesională“, a precizat rectorul Ioan Bondrea.

 

Activităţi diverse

Fiecare dintre cele nouă facultăţi ale universităţii a propus o serie de activităţi prin care elevii vor fi puşi în diferite contexte, specifice diverselor profesii. Printre aceste se numără: arta discursului, joc de întreprindere, atelier de miniproducţie de panificaţie, atelier de arheologie la Ocna Sibiului, redactor pentru o zi sau proiectarea folosind calculatorul. Activităţile din facultăţi vizează însă şi dezvoltarea personală, astfel că liceenii vor avea ocazia să înveţe cum să construiască o campanie electorală, cum să înţeleagă un mesaj mediatic, cum să-şi planifice cariera sau cum să-şi dezvolte gândirea creativă.

Media contează

Studenţii „de vară“ vor avea parte şi de o serie de activităţi recreative pentru a putea „gusta“ viaţa studenţească sibiană. Astfel, nu vor lipsi serile de clubbing, serile de teatru şi film sau serile sportive, dar nici focurile de tabără. „Pe lângă cadrele didactice implicate, vom avea alături de noi şi 30-40 de studenţi voluntari, dar şi cadre didactice din mediul preuniversitar care vor însoţi elevii şi care sperăm să devină ambasadori ai ULBS. În medie, cam un cadru didactic la 10-15 elevi“, a menţionat Livia Ilie, prorector responsabil de organizarea şcolii de vară. Pentru a fi selectaţi, doritorii trebuie să aibă media generală din clasele IX-XI minim 8, să prezinte o scrisoare de motivaţie şi o recomandare de la diriginte. Taxa de participare este de 390 de lei şi acoperă parţial costurile pentru masă, restul cheltuielilor fiind acoperite de universitate şi din sponsorizări.

Calendarul şcolii de vară

l Perioada de înscriere: 24 mai-24 iunie

l Perioada de selecţie: 25 iunie-27 iunie

l Achitarea taxei de participare: 28 iunie-3 iulie

l Perioada de desfăşurare: 15-21 iulie

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*