Studenți din toată țara vin la Sibiu Dans Festival | FOTO

Sibiu Dans Festival, cel mai mare festival studenţesc de dans din ţară organizat de Casa de Cultură a Studenţilor, se va desfăşura în acest weekend la Sibiu.

Margareta LUPUeta@mesageruldesibiu.ro

Publicul sibian este invitat la un maraton de spectacole de cele mai diverse genuri, în cadrul Sibiu Dans Festival. Pot fi admirate momente de dans contemporan (balet modern, teatru-dans, dansuri cu soluţii inovatoare şi inedite), show-revue (dansuri de revistă, dansuri cu specific de cabaret), dans de caracter (dansuri follorice stilizate, dansuri tribale sau de ritual), dans modern (dansuri după curente muzicale şi coregrafice în vogă), street dance (hip-hop, house, popping, locking, new style, vogueing, break-dance).

400 de concurenți

400 de concurenţi, 17 formaţii de dans și două companii de dans invitate se întrec pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, vineri, 30 octombrie, şi sâmbătă, 31 octombrie, începând cu ora 19.00. Deşi competiţia se anunţă destul de echilibrată, cea mai mare concurenţă se anunţă a fi la secţiunea formaţie genul caracter, unde vor intra în concurs şi reprezentanţii Sibiului cu un dans ecuadorian.

Dans contemporan

Pentru cei pasionaţi de dans contemporan, organizatorii recomandă spectacolul „Frida” al Companiei de Dans Jump In din Cluj-Napoca, în regia şi coregrafia Alinei Ciceo, programat pentru duminică, 1 noiembrie, de la ora 15.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, şi spectacolul de jazz-dans al studenţilor Universităţii de Arte din Târgu Mureş, „We are all…!”, programat sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 21.00, pe aceeaşi scenă. „La Sibiu Dans Festival publicul vine în contact cu concepte coregrafice diverse, ce au la bază genuri de dans total diferite, acesta constituindu-se din punctul nostru de vedere într-o cale de educaţie a audienţei în ceea ce priveşte arta dansului. Vă invităm să aplaudaţi ultimele creaţii coregrafice a celor mai diverse genuri de dans; vă învităm să vă relaxaţi, să vă lăsaţi impresionaţi de poveştile dansante, să descoperim împreună cei mai talentaţi studenţi şi cei mai creativi coregrafi”, anunță Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Evenimentul este susţinut financiar de Ministerul Tineretului şi Sportului, Consiliul Local Sibiu, Primăria Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*