Studenții își lasă amprenta pe Hotelul de Gheață

Zece studenți ai  Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti au participat la proiectarea structurii și design-ului renumitului hotel de gheață de la Bâlea Lac.

Tinerii arhitecți au fost împărțiți în cinci echipe, fiecare venind cu idei noi pentru singurul hotel construit integral din blocuri de gheață în sud-estul Europei.

Timp de 3.870 de ore, cei 42 de oameni implicați în proiect au ridicat hotelul. Acesta dispune de 15 camere și un icebar. Primii turiști vor sosi la Hotelul de Gheață pe 23 decembrie. Delia Laura, studentă în anul I la arhitectură, a venit pentru experiența unică oferită de acest loc. Eeste ceva ce nu poți face în mod obișnuit, sunt aici de 3 zile și pot spune că am descoperit lucruri noi, iar experiența asta m-a încântat”, mărturisește ea. Matei Premia, Mircea Dumitrescu, Șerban Ștefan, Andreea Bunz și Ioan Grigorescu se numără printre studenții care au participat la acest proiect.

A treisprezecea ediție a proiectului are ca temă muzica și showbiz-ul, prin designul camerelor în care vor fi sculptate imagini ale unor vedete precum Corina Chiriac, Holograf, Freddie Mercury și membrilor trupei Queen, Elvis Presley, Michael Jackson, Prince, ABBA, Madonna, Peter Maffay, BZN și The Rolling Stones.


Georgiana CHIȚIA, Paul VELȚAN

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*