Studenții sibieni, provocați la concurs

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, partener în cadrul proiectului POSDRU „Studentul consiliat – excelent viitor angajat“, anunță selecția participanților pentru runda a treia a concursului „Cel mai bun plan de dezvoltare a carierei”. Se pot înscrie studenţii din grupul-țintă care au participat la activităţile de consiliere individuală și de grup organizate în cadrul proiectului. Pe parcursul activităților de consiliere, ei au finalizat planul de dezvoltare a carierei și s-au înregistrat pe portalul proiectului.

Calendarul înscrierii

Studenţii care sunt interesaţi să participe trebuie să se înscrie pe portal.studentexcelent.ro și pregătească, în prima etapă, un dosar care să conţină: formularul de înscriere; planul de dezvoltare a carierei, rezultat în urma şedinţelor de consiliere; CV-ul în format Europass și declaraţie pe propria răspundere privind dreptul de autor si drepturile conexe. Anexele pot fi procurate de la Biroul de Consiliere în Carieră a Studenților (BCCS) situat pe str. Lucian Blaga, nr. 2A, sala M04 – parter (în incinta Facultății de Medicină), unde se vor depune şi dosarele complete, în perioada 16- 18 noiembrie, între orele 9.00 și 15.00. După evaluarea dosarelor, a CV-urilor şi a planurilor de dezvoltare a carierei se vor desemna participanţii calificaţi la etapa a doua (acei studenti ale căror lucrări au obținut minimum 75 de puncte). Cea de-a doua etapă constă în simularea unui interviu de angajare în baza planului de dezvoltare a carierei, programat pentru 19 noiembrie, de la ora 13.00. Rezultatele vor fi afișate în aceeași zi.

Opt premii

Opt câştigători vor primi câte 2.000 de lei. „Proiectul a fost implementat de ULBS împreună cu alți șase parteneri începând din 1 mai 2014 și se va finaliza în 15 decembrie 2015. Până cum au fost implicați în proiect 1.040 de studenți ai ULBS. Au fost organizate mai multe concursuri cu 40 de premii. Totodată, 22 de studenți au beneficiat de o săptămână de consiliere în Italia“, a precizat coordonatorul local al proiectului, Blanca Grama, directorul BCCS.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*