Studenţii ULBS învaţă gratuit să investească la bursă

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi AS Financial Markets, companie specializată în organizarea de cursuri de autorizare în piaţa de capital, au încheiat un parteneriat pentru implementarea programului de educaţie financiară „Şcoala de Bursă” în rândul studenţilor ULBS, prin susţinerea unor serii de cursuri gratuite.

Cursul inaugural a avut loc joi, 30 octombrie, parteneriatul fiind semnat pe o perioadă de un an (mai 2014 – mai 2015), cu posibilitate de prelungire. Cursurile vor fi organizate în trei module: iniţiere, mediu, avansat, începând cu anul universitar 2014-2015.
10580710_322705561253996_67824965921812115_oPrograma cursurilor este extinsă, îmbinând partea teoretică cu cea practică, şi cuprinde: organizarea şi funcţionarea burselor şi formelor alternative de piaţă, rolul burselor în economie, rolul participanţilor la piaţă (investitori, brokeri/agenţi de piaţă, societăţi de servicii de investiţii financiare, fonduri de investiţii etc.) organizarea pieţei de capital, autorizarea şi funcţionarea pieţelor de capital, funcţionarea diverselor categorii de instrumente financiare, prezentări periodice de către specialişti din pieţele de capital, concursuri periodice de tranzacţionare, cu premii.
„Şcoala de Bursă” este o iniţiativă educaţională de promovare a educaţiei financiare. „Şcoala de Bursă” este un concept nou, prin care oameni foarte bine pregătiţi şi cu experienţă semnificativă pe piaţa de capital vor transmite cunoştinţele lor categoriei celei mai receptive şi deschise la nou: studenţii. Aceştia ocupă un loc aparte în cadrul iniţiativei „Şcoala de Bursă”, care îşi propune să le ofere posibilitatea de a învăţa să-şi modeleze viitorul financiar într-o lume plină de oportunităţi.
„Şcoala de Bursă este o oportunitate pentru studenţii ULBS de a dobândi cunoştinţe şi a dezvolta competenţe suplimentare faţă de pregătirea lor de specialitate. Instituţiile şi pieţele financiare oferă mecanisme esenţiale în funcţionarea economiilor de piaţă. Înţelegerea modului în care funcţionează bursele şi a oportunităţilor pe care acestea le oferă indivizilor, companiilor sau instituţiilor publice de către un număr cât mai mare de studenţi – specialiştii de mâine din diverse domenii – este esenţială pentru o bună funcţionare a pieţelor financiare. Salutăm acest parteneriat care vine să se alăture altor parteneriate pe care Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu le-a dezvoltat cu mediul economic şi sperăm să beneficieze de aprecierea studenţilor noştri.”, declară prof. univ. dr. Livia Ilie, prorector ULBS, coordonator proiect pentru ULBS.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*