Suparat pe Sima

 

Primarul Klaus Iohannis s-a declarat deranjat de scandalul pe care l-a iscat fuga fostului şef al SIBEX, Cristian Sima.

„Nu mi-a convenit că numele Sibiului a apărut într-un scandal mai mic până la urmă, dar destul de supărător, dacă atâta lume lucrează pentru o imagine bună a Sibiului, cu rezultate bunicele şi apare câte un personaj care nu are nicio treabă cu Sibiul, cu tot ce facem noi aici şi aduce o imagine negativă. Astfel de situaţii apar, nu suntem unicat”, a spus edilul şef.

 

Iohannis nu îşi joacă banii

 

El are şi o explicaţie a faptului că mai multe persoane importante au avut de suferit de pe urma manevrelor lui Sima. În ceea ce îl priveşte, conform declaraţiei de avere, Iohannis preferă să îşi investească banii în imobiliare sau în depozite bancare şi susţine că nu joacă la bursă „din principiu”. „Nu joc nici la bursă, nici la pariuri sportive, nici la loto, din principiu. Dacă nu ar fi fraieri, nu ar exista nici escroci. (M-am văzut cu Sima – n. red.) o singură dată, când a primit poziţia de conducere la Bursa sibiană. Nu mi s-a părut nicicum. A venit omul, s-a prezentat, nu mi s-a părut nimic deosebit faţă de alte persoane care ocupă funcţii de conducere”, îşi aminteşte primarul Sibiului.

 

Anchetă în stand-by

 

De la plecarea lui Sima din ţară şi izbucnirea scandalului în presă, poliţiştii sibieni nu au reuşit să progreseze cu ancheta, unul din principalele motive fiind lipsa reclamaţiilor în acest sens. Până acum nimeni nu s-a plâns oficial, că ar fi fost înşelat de brokerul Sima. Aşa că investigarea presupuselor fraude stagnează de o săptămână, în aşteptarea unor precizări de la instituţiile financiare. „Deocamdată nu avem noutăţi. Nu am primit răspunsuri nici de la Bursa din Sibiu, nici de la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. De asemenea, nimeni nu ne-a sesizat că ar fi fost păgubit de d-l Sima. După cum se ştie, ne-am autosesizat în urma articolelor apărute în mass-media”, a menţionat Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, pentru Agerpres.

 

Revocat din funcţie

 

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor trebuie să stabilească dacă Sima şi-a păgubit clienţii, după care a fugit din ţară. Acesta a fost revocat, în urmă cu aproape o săptămână, din funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Sibex. Se pare că ar fi plecat din ţară cu banii unor clienţi care făceau tranzacţii pe pieţele externă prin intermediul firmei sale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*