Superconcert! – Cititorii Mesagerului de Sibiu se vor întâlni cu naistul Radu Nechifor şi invitaţii săi speciali

Radu Nechifor, Felicia Filip, Ozana Barabancea, Ionuț Fulea, Proconsul, dar şi alţi muzicieni cunoscuţi vor susţine un concert extraordinar în Piaţa Mare din Sibiu. Evenimentul îmbină într-un mod original jazz-ul cu pop-rock, folclor și muzica clasică.

 

Pe 5 iulie, Piața Mare din Sibiu va găzdui unul dintre cele mai interesante proiecte muzicale din ultimii ani. Naiul va fi elementul comun al unui „spectacol 4 în 1“ care îi va aduce la Sibiu pe Radu Nechifor, Felicia Filip, Ozana Barabancea, Ionuț Fulea și Proconsul, alături de alți artiști consacrați. Pe lângă cei cinci artiști consacraţi, pe scenă vor urca și alți muzicieni cunoscuți precum Marius Preda, Cezar Cazanoi, Traffic Strings sau DreamCatchers.

Gazdă bună

Originar din Cisnădie şi absolvent al Liceului de Artă Sibiu, Radu Nechifor este unul dintre cei mai talentați naiști din România și nu numai. A fost învăţăcel de-al maestrului Gheorghe Zamfir, din 2003, la Conservatorul din Bucureşti, iar talentul lui a fost recunoscut la o mulțime de concursuri internaționale, unde sibianul a câștigat numeroase premii. „Sunt fericit să prezint un asemenea talent şi sunt mândru că prin el, care mi-a fost student, naiul românesc a câştigat un exponent excepţional“, spune Gheorghe Zamfir despre Nechifor.

De la clasic, la popular şi modern

Felicia Filip este una din cele mai cunoscute soprane din România, succesul ei fiind recunoscut la nivel internațional. A cântat pe mari scene ale lumii, cum ar fi Royal Opera House Covent Garden, Staatsoper Viena, Liceo di Barcelona, Teatrul Capitole și multe altele. Recent, artista a fost decorată de Președintele României cu titlul de „Cavaler al Meritului Cultural“, cea mai înaltă distincție acordată unui cântăreț român în activitate. Ozana Barabancea s-a lansat în peisajul muzical imediat după Revoluție. Artista abordează cu o simplitate debordantă mai multe genuri muzicale, dar preferatul ei rămâne jazz-ul, pe care îl reprezintă cu succes. Cântăreața are o interpretare deeosebită în spectacolul „Chicago“, precum și în alte spectacole puse în scenă la Opera Națională din București. Îndrăgitul solist Ionuț Fulea este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de folclor din Ardeal. Cu toate că a terminat Politehnica și este inginer cu acte-n regulă, artistul nu a profesat niciodată, pentru că adevarata sa pasiune a fost întotdeauna muzica populară. Tocmai de aceea, este unul dintre ambasadorii de suflet ai României. Băieții de la Proconsul au avut priză la public încă de la lansare, în 1999. În anul 2000 au obținut locul III la festivalul de la Mamaia, cu piesa „Cerul“, apoi şi-au umplut palmaresul cu distincţii.

Invitaţie la concert

Biletele au fost puse deja în vânzare pe site-urile www.bilete.ro și www.eventim.ro. Prețurile variază în funcție de categorie, între 30 și 50 de lei. Mesagerul de Sibiu te invită la concert! Ai timp până în data de 27 iunie să trimiţi un e-mail cu numele si datele tale de contact la concurs@mesageruldesibiu.ro. Poţi câştiga, prin tragere la sorţi, o invitaţie pentru două persoane.

30

de artiști vor concerta în centrul Sibiului

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*