Suporterii Vointei s-au intrecut la popice

 

Suporterii Voinţei Sibiu constituiţi în Asociaţia “Liga Suporterilor Sibieni” au lăsat deoparte pasiunea pentru fotbal în weekend-ul trecut în favoarea unui sport mai puţin mediatizat dar practicat cu mare pasiune în judeţul Sibiu, popicele. Prima ediţie a Cupei “Liga Suporterilor Sibieni” a reunit sâmbătă, 25 august, aproape 40 de popicari din tot judeţul la Arena Electrica situată lângă Gară.

Chiar dacă a pierdut o “bilă” în ultimii ani în defavoarea fratelui american, bowling, popicele se joacă şi astăzi la Sibiu, cu puţină nostalgie după vremurile în care acest sport era practicat de mase. Popicari de toate vârstele se încăpăţânează să continue tradiţia de peste trei secole a popicelor în spaţiul românesc, şi în judeţul nostru, în Sibiu, la bătrâna arenă Electrica, dar şi în Tălmaciu , Tilişca, Sălişte sau Orlat.

Competiţia de sâmbătă a însemnat pentru majoritatea suporterilor Voinţei prezenţi primul contact cu atmosfera unui joc de popice. Imediat ce ai intrat în sală te cuprinde un sentiment unic, al spaţiului rămas în timp, neschimbat de timpurile moderne. Tabela de scor, tribunele de lemn, zecile de cupe şi medalii aşezate la loc de cinste, un tablou vechi ce gravează un “stop cadru” din urmă cu câteva zeci de ani, prezentarea jucătorilor de către arbitru te întorc înapoi în timp. Doar termopanul recent instalat îţi spune că există o continuitate. Că acest spaţiu vrea să ţină pasul cu vremurile dar să îşi păstreze ce-i al lui. Fiecare dintre noi a rămas plăcut impresionat de joc şi de poveştile popicarilor şi a promis că va trece pragul sălii de popice cel puţin la fel de des ca pe cel al “Municipalului” din Sub Arini.

Desfăşurarea competiţiei

Jucătorii s-au întrecut în 3 categorii clasice, sub 55, între 55-70 de ani şi peste 70 de ani, şi una inedită, dedicată amatorilor. Conform regulamentului, fiecare jucător a aruncat 40 de bile mixte (20 plin şi 20 izolat).

Primele 3 poziţii pentru fiecare categorie au fost ocupate astfel:

Categoria sub 55 de ani:
1. Geleriu Sorin 217
2. Stoichiţă Ioan 202
3. Ţoţa Radu 201

Categoria 55-70 de ani:
1. Popirad Ioan 212
2. Streza Aurel 172
3. Haran Silvestru 166

Categoria peste 71 de ani:
1. Bozdoc Gheorghe 170
2. Opincariu Andrei 154
3. Grejdean Ioan 150

Categoria Amatori
1. Ungurean Silviu 115
2. Sas Gabi 98
3. Ciocă Dragoş 87

Ocupanţii primelor 3 poziţii au fost recompensaţi cu diplome şi medalii iar câştigătorii fiecărei categorii au primit şi câte un tricou cu însemnele Asociaţiei LSS.

Au fost acordate 4 premii speciale după cum urmează:

Cel mai tânăr participant: Smioreanu Florin 15 ani
Cel mai vârstnic participant: Grejdean Ioan 77 ani
Lingura de lemn (cel mai slab rezultat): Macris Silviu 55 p.d.
Singurul participant de sex feminin: C. Paula

Asociaţia  “Liga Suporterilor Sibieni” doreste sa mulţumească tuturor participanţilor şi în special domnului Mailat Liviu, pentru sprijinul acordat. Organizatorii promit să revină cât mai curând cu editia numărul 2 a acestei Cupe.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*