Surprize de Ziua Copilului

De Ziua Copilului, cei mai mici dintre sibieni se bucură de o atenţie deosebită Şi copiii instituţionalizaţi vor primi mese festive cu dulciuri, activităţi educativ-distractive, întreceri sportive şi excursii.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu va organiza mese festive cu tort, fructe, dulciuri şi răcoritoare, dar şi competiţii de desene pe asfalt, întreceri sportive, plimbări, recital de poezii, dans, excursii sau o seară distractivă.

Astfel, copiii din Centrul de Plasament Agârbiciu vor participa la întreceri sportive, jocuri, audiţii muzicale, urmate de un picnic la iarbă verde. La Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilităţi „Speranţa“ va fi organizat un program artistic susţinut de copiii care frecventează şcoala, jocuri de grup în curtea instituţiei şi desene pe asfalt.

Dulciuri şi distracţii

Copiii aflaţi la asistenţii maternali vor petrece în familiile de plasament, iar cei care doresc au fost invitaţi la acţiunile desfăşurate în parcul Sub Arini. Centrul de Plasament Orlat a decis ca zilele de 1 şi 2 iunie să fie petrecute cu activităţi distractiv-educative, concursuri, picnic, dans, muzică şi, desigur, serbarea zilelor de naştere ale copiilor născuţi în luna iunie. La complex „Prichindelul“, copiii vor petrece în data de 31 mai, cu membrii clubului Hopa-Ţopa, prin jocuri, cântece, poezii şi scenete. Duminică, 2 iunie, ei vor avea parte de un spectacol de păpuşi, pus în scenă de Teatrul Gong.

Excursii şi sport

Beneficiarii din Centrul de Plasament „Gulliver“ şi Centrul de Plasament „Tavi Bucur“ vor participa la activităţile din parcul Sub Arini, în vreme ce activităţile sportive se vor desfăşura la Sala Transilvania. Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Turnu Roşu organizează o excursie la Bran şi la Râşnov. Cei de la Complexul de Servicii „Sf. Andrei“ Mediaş organizează vineri, împreună cu Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Mediaş şi Şcoala nr. 7 Mediaş, un meci de fotbal care va fi încheiat cu o masă festivă şi cadouri din partea sponsorilor.

Târg de jucării

În perioada 1 – 2 iunie, Complexul Naţional „Astra“ organizează în Parcul Tineretului cea de-a VI-a ediţie a Târgului Naţional de Jucării, unde şi-au dat întâlnire renumiţi creatori populari din ţară. Evenimentul va fi presărat cu spectacole de muzică şi de teatru, ateliere de creaţie şi jocuri. Teatrul Gong aduce în faţa publicului spectacolul „Puiul de lebădă“, o adaptare după basmul lui Hans Christian Andersen „Răţuşca cea urâtă“. Compania Muschetarii din Bucureşti vine la Sibiu cu „Povestea porcului“, iar Fundaţia pentru Meşteşuguri din Bucureşti va intermedia o întâlnire specială cu tradiţia, în cadrul proiectului „Jocul de acasă“. Târgul va fi deschis între orele 10.00 şi 18.00 atât sâmbătă, cât şi duminică.

Gratis la Zoo şi pe autobuze

De ziua lor, copiii nu vor plăti intrarea la Grădina Zoologică, unde pot învăţa despre cei peste 200 de „locatari“. Totodată, studenţii de la biologie, ecologie şi protecţia mediului vor conduce copiii care doresc să viziteze parcul zoo într-un tur ghidat. Acesta va fi urmat de concursuri cu premii pentru cei mici menite să le testeze cunoştinţele despre animale. Ca în fiecare an, de 1 Iunie, Tursib va transporta gratuit copiii cu vârste de până la 14 ani.


Klaus IOHANNIS | primar Sibiu

„«La mulţi ani!» tuturor copiilor din Sibiu. Ziua de 1 Iunie le este dedicată lor şi sper ca cei mai mici sibieni să se bucure de cadouri sau pur şi simplu de o zi petrecută alături de părinţi şi cei dragi lor. Şi pentru că vacanţa mare se apropie cu paşi repezi, le doresc cu această ocazie o vară frumoasă, numai cu bucurii.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*