Sustenabilitatea-Dezbateri la ULBS

Sustenabilitatea reprezintă în secolul XXI cea mai mare provocare pentru omenire. Schimbările climatice, sărăcia și dezvoltarea economică inegală, dezvoltarea tehnologică, consumul excesiv, intervențiile antropice extensive sau militarizarea continuă a planetei reprezintă tot atâtea amenințări care necesităanalize la nivel global și care trebuie tratate în mod individual la nivel regional sau local. Instituțiile academice au un rol foarte important în ambele direcții: atât în analizarea amenințărilor globale dar mai ales în identificarea și aplicarea soluțiilor punctuale.

 

Tranziția către o universitate sustenabilă reprezintăunul dintre dezideratele strategice ale ULBS. Astfel, ULBS se înscrie în curentul lansat încă din anii ’80 de către Brown și Allen dorind să contribuie la o schimbare în traiectoria umană prin instruirea propriului corp profesoral și a studenților în vederea conștientizării și rezolvării problemelor divergente specifice dezvoltării durabile.

Dezbaterile pe tema sustenabilității trebuie să aducăîmpreună diferite grupuri ale societății, în căutarea unui dialog într-un limbaj comun.Acest dialog permite de asemenea caracterului controversat socio-științific al cunoștințelor și valorilor ce apar, să iasă la suprafață. Participarea la o astfel de dezbatere prezintă o excelentă oportunitate de a afla lucruri despre un subiect extrem de relevant, controversat, încărcat emoțional și discutabil, aflat la granița dintre știință, tehnologie și societate.

În acest context, marți, 11.06.2013, ora 12:00 în Aula Magna a ULBS va avea loc o prezentare în fața comunității academice, a mediului de afaceri, a reprezentanților administrației publice locale și a ONG-urilor a unor proiecte realizate de către studenți și doctoranzi sub îndrumarea cadrelor didactice din cadrul ULBS.

Manifestarea se constituie într-o primă etapă de generare a unui dialog real și constructiv pe tema dezvoltării durabileavând ca obiective conștientizarea rolului și importanței ULBS în promovarea unei educații sustenabile reale și stabilirea unor legături concrete între ULBS ca furnizor de know-how în domeniu și mediul economic și social ca parteneri și beneficiari ai soluțiilor prezentate

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat