Sute de mașini cu probleme, trase pe dreapta

Peste 1.700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii Registrului Auto Român, în prima jumătate a anului 2019, prezentau pericol iminent de accidente.

În cadrul acțiunilor, în județul Sibiu, cifrele sunt următoarele: vehicule verificate – 839, dintre care 29,92% neconforme, iar trei mașini prezentau pericol iminent de accident. Totodată, 1,91 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019, au fost aplicate 242 de amenzi contravenționale și au fost retrase 169 certificate de înmatriculare. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

„Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni“, susțin reprezentanții RAR.

Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic în trafic, 33.508 vehicule, în toată țara. În urma controalelor, s-a constatat că aproape jumătate (45,47%) dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate, precum și la sistemele de frânare și direcție.


Cosmin PAL

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat