Tabără de creaţie adresată tinerilor care locuiesc în special în mediul rural

40 de tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, din judeţele Sibiu, Braşov, Covasna și Harghita, în special din mediul rural, vor participa în perioada 7-12 iulie la cea de a IV-a ediţie a Taberei pentru Tineri „Tradiţii vechi în spirit nou, lemn-lut-piele”, care se desfăşoară în localitatea braşoveană Teliu.

11334163_875113899228979_5321391176315082413_oProiectul este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, tabăra fiind organizată de Asociaţia Social-Culturală „Suflet Transilvan”, în colaborare cu Primăria Teliu şi Parohia Ortodoxă Teliu-Vale.

„Acest proiect vizează repunerea în prim plan a obiceiurilor populare româneşti, în strânsă legătură cu tradiţiile ortodoxe dintr-o zonă multiculturală. Tabăra va cuprinde trei ateliere, sculptură, piele şi lut conduse de meşteri populari. Fiind o tabără organizată de Biserica Ortodoxă, participanţii vor participa zilnic la programul de rugăciune, precum şi la scurte meditaţii şi lecţii de istorie a Transilvaniei. De asemenea, în cadrul taberei vor fi organizate excursii, jocuri, spectacole de muzică şi dans”, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de către organizatori.

Participanţii îşi vor însuşi la sfârşitul activităţilor tehnicile meşteşugăreşti specifice şi vor dobândi abilitatea de a realiza obiecte tradiţionale cum ar fi : cruci, fusuri,candele, opinci, genţi, etc. Tabăra se va încheia cu o expoziţie realizată de tinerii participanţi, şi vor fi acordate premii celor mai activi dintre ei, de către ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*