Tabără de restaurare la Muzeul ASTRA

În acest sfârșit de săptămână, la Muzeul ASTRA va începe tabăra de restaurare a unor obiecte din patrimoniul Muzeului în aer liber.

Este vorba despre un eveniment organizat de Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Inginerie a lemnului.

Tabăra a ajuns la cea de-a V-a ediție și se va desfășura în perioada 6-13 octombrie.

Gospodărie-atelier de spătari, Râşculiţa, judeţul Hunedoara

„Tabăra de restaurare obiecte din patrimoniul Muzeului în aer liber constituie o acțiune de voluntariat pentru conștientizarea diversității și importanței patrimoniului cultural și totodată necesitatea conservării acestuia. Participanții la tabără sunt 20 de studenți ai Facultății de Inginerie a lemnului de la toate cele trei cicluri de studii: licență, masterat și doctorat, însoțiți de cadrele didactice coordonatoare, însoțiți de doi profesori.

Muzeul ASTRA va pune la dispoziția participanților baza materială de specialitate din Centrul ASTRA pentru Patrimoniu (materiale, aparatură, instrumentar), precum și specialiștii restauratori, conservatori și muzeografi în sprijinul desfășurării în bune condiții a activităților. Lucrările de restaurare se vor desfășura la două monumente din expoziția în aer liber: gospodăriile din Râșculița și Obârșa dogari și vor putea fi observate de către vizitatorii muzeului”, au declarat reprezentanții muzeului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*