Tâlhar prins de jandarmi la Târgul de Crăciun

Un echipaj de Jandarmerie a prins un bărbat în vârstă de 52 de ani, după ce acesta a sustras un ornament și a amenințat cu un cuțit pe vânzătorul care l-a văzut, în Piața Mare din municipiul Sibiu.

225x169_jandarmi650-200x150Incidentul s-a petrecut duminică, 14 decembrie, în jurul orei 17.00. Un echipaj de andarmi a fost solicitat de un comerciant aflat la târgul cu produse tradiționale să găsească o persoană care furase un ornament și îl amenințase pe acesta cu un cuțit.  Jandarmii au solicitat semnalmente și detalii referitoare la îmbrăcămintea celui presupus a fi suspectul iar în scurt timp, oamenii legii au observat prin mulțime un bărbat care părea a fi persoana căutată și care a încercat să fugă. Folosindu-se de somaţiile legale, după o scurtă urmărire, jandarmii l-au oprit şi l-au imobilizat pe suspect. În urma verificărilor şi a controlului corporal, jandarmii au găsit asupra tânărului presupus că săvârşise fapta, bunul sustras și un cuțit de 20 de centimetri.  Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 100 de lei. Atât persoana vătămată cât şi martorii identificaţi l-au recunoscut şi indicat pe cel oprit de către jandarmi ca fiind autorul faptei reclamate de comerciant.

„Jandarmii i-au întocmit bărbatului în vârstă de 52 de ani din jud. Sibiu, actele de constatare persoana fiind susceptibilă de săvârşirea faptei de tâlhărie, prevăzută şi pedepsită de art. 233 și 234 din Codul Penal. Suspectul a fost predat organelor judiciare abilitate, pentru continuarea cercetărilor”, explică căpitanul Alexandru Costea, ofiţer în cadrul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu.

Jandarmeria Sibiană adoptă acest ansamblu de activităţi şi acţiuni organizate şi desfăşurate cotidian, pentru ordine şi siguranţă publică, funcţionarea normală a instituţiilor statului, protejarea şi respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, a normelor de conduită civică, a regulilor de convieţuire socială precum şi a avutului public şi privat.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*