Tamponare spectaculoasă la intersecția străzilor Odessa și Tudor Vladimirescu | FOTO

Un nou accident s-a petrecut, în această dimineață, la intersecția străzilor Odessa și Tudor Vladimirescu. Sibienii care locuiesc în apropiere critică Primăria și Poliția pentru felul în care au reabilitat și semnalizat rutier zona. Iată răspunsul autorităților!

Neacordarea de prioritate, o contravenție banală, poate oricând să răpească o viață într-una dintre cele mai periculoase intersecții din Sibiu.

Strada Odessa a fost scena a nu mai puțin de 18 accidente, după reabilitarea din urmă cu aproximativ doi ani, susțin locatarii gospodăriilor din vecinătatea intersecției cu Tudor Vladimirescu. În statisticile Poliției, situația se vede mult mai roz: doar trei anul acesta și opt în ultimii trei ani. „În intersecția menționată, a avut loc astăzi o tamponare, fără victime, pe fondul neacordării de prioritate. Echipajele noastre efectuează frecvent acțiuni de prevenire în această zonă, acum o lună s-a acționat chiar timp de trei zile consecutive. Oamenii spun că este o zonă periculoasă, dar nu s-au petrecut foarte multe evenimente rutiere, mai ales că pe strada Odessa există și limitatoare de viteză, iar sistematizarea este foarte bine pusă la punct, zona este foarte bine marcată. Indicatoarele și marcajele se văd foarte bine, sunt foarte clare. De la începutul acestui an și până în prezent, în această intersecție s-au produs trei accidente ușoare, toate pe fondul neacordării de prioritate, soldate cu patru răniți ușor. Din 2014 și până în prezent, au fost consemnate opt accidente în această intersecție. Menționăm că nu avem înregistrate sesizări din partea populației, dar noi ne-am sesizat din oficiu și supraveghem traficul în această zonă. Din păcate, se mai petrec tamponări. Totul depinde de conducătorii auto”, a declarat agentul șef adjunct Elena Welter, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu, pentru Mesagerul de Sibiu.

Strada Odessa a fost modernizată în cadrul unui pachet de zece străzi din zona Terezian – Viile Sibiului, contractat în februarie 2015 cu asocierea Comtram – SC DPC SA – Geiger Transilvania – Electron Impex SRL – Neoplan SRL, pentru care municipalitatea a plătit aproximativ 6,7 milioane de lei.

One Comment

  1. Nicolae Tarcea says:

    Persoanele care sunt victime ale unui accident rutier au dreptul la despagubiri prin intermediul Centrului European de Despagubiri. Informatii la tel. 0722437114 sau 0269/252724

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*