Țara Oltului se prezintă prin produse și tradiții

Îmbracă toamna dealurile în foi ruginii, se strâng roadele în cămări și se adună comunitățile în târguri spre a-și etala măiestria în bucate alese, în conserve făcute după rețete vechi și specific local, în produse meșterite după meșteșuguri moștenite din moși-strămoși, în port și dans și cântec.

„Ne revedem pe dealul de la Bradu, duminică, 13 octombrie, de la ora 10.00, la festivalul devenit tradiție de acum: «Țara Oltului în Produse și Tradiții» organizat de Asociația Crescătorilor de Animale Avrig cu sprijinul Primăriei Avrig și al Consiliului Județean Sibiu. Vă veți bucura de gustul preparatelor din carne sau lapte, de gustul plăcintelor și al dulcețurilor, de savoarea hencleșului săsesc și românesc și tentația spirtoaselor de casă, veți putea gusta preparate calde, direct de la ceaun și vă veți veseli în ritm de cântec și joc de pe Țara Oltului și nu numai și… veți putea face aprovizionarea cu produse curate, cu gust, direct de la fermieri“, transmit organizatorii.

Participarea producătorilor este gratuită, iar organizatorii pun la dispoziție masa și umbrela din stand. Totodată, există și condiții puse de organizatori: producătorul sau persoana desemnată de acesta, care vinde în stand, să poarte costum popular din localitatea de proveniență, standul fiecăruia să fie amenajat cu elemente tradiționale din localitatea pe care o reprezintă (ștergare, fețe de masă, ceramică, orice element reprezentativ pentru tradiția localității din care vine producătorul).

Localitatea cel mai bine reprezentată va fi premiată de Asociația Crescătorilor de Animale Avrig cu un berbec de rasă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*