Târg în Piața Mare

Așa cum ne-au obișnuit an ne an, olarii revin, la începutul lunii septembrie, în centrul istoric. Cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, Târgul Olari, va avea loc în zilele de 5 și 6 septembrie, în Piața Mare.

Meșteri din cele mai importante centre de olărit din țară își vor comercializa produsele făcute manual cu multă iscusință și talent. Vizitatorii sunt așteptați să achiziționeze produsele decorative și utilitare, să observe demonstrații la roata olarului și să deprindă arta olăritului, în cadrul unor ateliere practice oferite de ceramiști. În cadrul atelierelor, invitații pot învăța arta modelajului și a picturii ceramice.

Pentru asigurarea siguranței meșteșugarilor și vizitatorilor, organizatorii evenimentului au luat o serie de măsuri speciale privind accesul. Perimetrul de desfășurare al târgului este delimitat cu garduri de protecție, iar mesele olarilor vor fi amplasate la distanța prevăzută de lege. Pentru a evita aglomerația, accesul publicului se va face pe intrări marcate, iar vizitarea va urma un circuit prestabilit de organizatori. La punctul de intrare, participanților li se va măsura temperatura cu termometre non-contact și nu se va permite accesul celor care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau temperatură mai mare de 37,3° C.

Târgul Olarilor este organizat de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu şi CNM ASTRA, cofinanțat de Primăria Sibiu. (S.B.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*