Târg și degustare de mere la Sibiel

Locuitorii din satele Fântânele (Cacova) și Sibiel vă invită să participați la cea de-a III-a ediție a târgului și degustării de mere din soiuri tradiționale vechi.

degustare-mere-fantanele

Târgul se va desfășura duminică, 30 octombrie, între orele 12.00 și 17.00, la Căminul cultural din Sibiel. Evenimentul, organizat de Federația Trai Verde, vă oferă posibilitatea să participați la o degustare de mere din soiuri vechi și astfel să vă amintiți sau să descoperiți soiul sau soiurile care vă plac. Totodată, puteți să achiziționați soiuri de mere și pere pe care nu le mai găsiți în comerțul actual, dar și nuci, must de mere, oțet de mere etc. Veți contribui, astfel, la salvarea de la dispariție a acestor soiuri vechi și la conservarea  acestei bogății genetice locale. De asemenea, vă puteți plimba pe cele două circuite eco-muzeu, aflând noi povești locale.

„Într-o scurtă plimbare, aveți ocazia să redescoperiți cele două localități și din perspectiva unei frumoase povești a pomiculturii românești, să regăsiți gustul merelor din copilăria dvs. și să vă bucurați de un peisaj rural veritabil, dominat încă de imaginea livezilor-fâneață“, promit organizatorii.

2 Comments

  1. Cristian Bogos says:

    Am prins un reportaj la radio Romania 1 despre targ iar cativa gospodari au spus cate ceva despre aceste soiuri vechi dar nu am retinut decat ceva cu „Baumane” sau Hausmane” (probabil un soi german sau o denumire germana si pentru un soi cunoscut de noi) si Parmen Auriu (pe-asta il stiu si eu).
    Oricum ideea de Mar autentic si Eco in livezi cu fanete fara stropiri pentru daunatori si ingrasaminte chimice este mai mult decat minunata (li se mai spune si „mere de telina” acestor mere din locuri impomate).
    Poate cineva sa-mi spuna ce fel de soiuri de mere mai sunt la Sibiel si Fantanele si cum as putea avea si eu pentru inmultire (crengute pentru altoi sau pomisori)?
    Multumesc anticipat

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*