Târgul de țară la Ignat

Un porc de aproximativ 200 kg va fi pârlit cu paie și apoi tranșat în cadrul Târgului de țară la Ignat.

Ediția a VI-a a evenimentului va avea loc sâmbătă și duminică (9 și 10 decembrie), între orele 11.00 și 16.00, în zona Târgului de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Vizitatorii vor putea să urmărească etapele de pregătire a bucatelor tradiționale din carne de porc și să deguste pomana porcului, cârnați, caltaboș, jumări și tobă.

„În cadrul Târgului de țară la Ignat se respectă tradiția culinară veche de sute de ani. Vizitatorii Muzeului ASTRA au ocazia să redescopere astfel bucatele tradiționale, pregătite ca pe vremuri. Pe de altă parte, e important ca ei să știe că pot să și guste din ele. E un prilej foarte bun de  a reliefa încă o dată că Muzeul ASTRA, prin aceste demonstraţii culinare interactive, este un veritabil pol al culturii, dar și al tradițiilor gastronomice din universul satului românesc“, a declarat Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA. Scopul evenimentului este susţinerea produselor şi a culturii gastronomice tradiţionale.


Georgiana CHIȚIA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*