TAROM susține proiectul bibliotecii publice de la Aeroportul Internațional Sibiu

„Cititor la Bord!“, un proiect menit să încurajeze lectura în spații neconvenționale, atrage zilnic atenția pasagerilor care se pot bucura de o experiență frumoasă de lectură în așteptarea zborului de la Aeroportul Internațional Sibiu.

Astfel, numărul cărților ce și-au „întins” aripile și au „zburat” de la aeroportul din Sibiu, pregătite să descopere lumea alături de cititorii lor, a crescut de la o zi la alta.

Partener de tradiție

Printre susținătorii proiectului de încurajare a lecturii în spații neconvenționale se numără de acum și compania aeriană națională TAROM, care s-a alăturat acestui demers începând cu luna septembrie. TAROM a îmbogățit colecția de cărți de pe rafturile amplasate în Aeroportul Internațional Sibiu cu trei titluri de volume dintr-o colecție de romane grafice ilustrate. „Ne dorim ca aceste cărți să zboare, să își întindă aripile și să treacă dincolo de nori. Fondul de carte oferit de TAROM colecției proiectului «Reader on Board! | Cititor la Bord!» reprezintă o dovadă a implicării noastre în susținerea educației prin lectură, cu atât mai mult a lecturii în spații neconvenționale, precum aeroportul sau la bordul aeronavei”, a explicat Werner-Wilhelm Wolff, directorul general TAROM.

300 de volume

Cele 300 de noi unități de bibliotecă sunt deja disponibile în zona de plecări și invită pasagerii-lectori la (re)descoperirea aventurii călătoriei și a experienței zborului. „Pentru că asigurarea unei experiențe de calitate pasagerilor aeroportului din Sibiu reprezintă o prioritate pentru noi, ne bucură în mod deosebit că TAROM a ales nu doar să deschidă noi orizonturi fizice, ci și să «dea» aripi imaginației călătorilor, încurajând lectura prin intermediul acestui proiect”, a declarat Marius Ioan Gîrdea, directorul general al aeroportului sibian.

ANCA VASILESCU | manager proiect – Biblioteca Județeană Astra Sibiu: „Fiecare gest de prietenie și susținere a campaniei de promovare a lecturii «Reader on Board! | Cititor la Bord!» confirmă însemnătatea obiectivelor noastre, dar mai ales că programul nu este dedicat lecturii, ci oamenilor care citesc și care prin gesturi simple au capacitatea să coloreze viața de zi cu zi a semenilor lor. Mulțumim companiei aeriene TAROM, pentru generozitate și pentru minunata colecția de romane grafice puse la dispoziția cititorilor-călători!”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*