Teatrul Independent are de anul acesta o Gala a Tânărului Actor Independent

În perioada 6-9 octombrie are loc ediția pilot a Galei Tânărului Artist Independent, de la Sibiu, unde sunt așteptați toți iubitorii de teatru independent.  Acest  eveniment face parte dintr-un program special care dorește să susțină tinerii actori independenți.

Timp de patru zile, Centrul de Tineret Sibiu și Centrul de Tineret Rășinari vor fi gazde pentru spectacolele care marchează această primă ediție. Evenimentul va fi o încununare a eforturilor celor care fac teatru în sistem independent. Cele mai bune one man showuri sau one women showuri ca și cele mai bune spectacole vor fi premiate în cadrul acestei gale. Spectacolele care vor fi premiate în cadrul galei vor participa în anii următori în cadrul Sibiu Fringe Festival.

Poveşti

În prima zi de gală, joi, 6 octombrie, ora 19.30, la Centrul de Tineret Rășinari „România Pitorească”, prezintă un colaj de momente comice, special pregătit pentru cei din Rășinari. Din distribuție fac parte actorii Cătălin Grigoraș și Miky Paicu.  „Charlotte Salomon” este povestea reală  a unei pictorițe evreice din anii 40′, din Germania care își povestește viața prin prisma picturilor ei, într-o viziune tragi-comică, ușor fantastică. Un spectacol despre creație, artă, nevoia de un scop în viață, căutarea dragostei și lupta războiului. Acest spectacol are loc vineri, 7 octombrie, ora 19.30 la Centrul de Tineret Sibiu, str Nicolae Teclu, nr 41.

Finalul

Cea de a treia zi a galei prezită „Cirque du verite”. Un spectacol despre patru situații în care cuvântul „nu” nu a contat. Patru numere de circ care prezintă o realitate crudă, pe care de cele mai multe ori vrem să o ignorăm. Ora 19.30, la Centrul de Tineret Sibiu, str Nicolae Teclu nr 41, spectacol nerecomandat celor sub 16 ani. Evenimentul se încheie duminică, 9 octombrie, de la ora 11:00, cu un spectacol dedicat copiilor. Cei mici sunt așteptați la o fascinantă poveste despre cum poți transforma un ieduț obraznic într-unul cuminte. „Iedul cu trei capre” își așteaptă publicul la Centrul de Tineret Sibiu.

Teatru pentru actori independenţi

„În fiecare an, facultățile de gen produc sute de actori și zeci de regizori, scenografi și coregrafi, care nu-și vor găsi niciodată locul pe scenele demult ocupate sau blocate din teatrele de stat. Acest tip de eveniment vine în ajutorul teatrului independent și este capabil să ajute tinerii actori independenți să crească, să se afirme și le poate confirma profesionalismul. Este un eveniment care provocă independentul, îl încurajează și îl sprijină.”, explică Sînziana Staicu- PR Compania de Teatru BECOME.

Bilete online

Gala este inițiată de Compania de Teatru Become alături de Teatrul Mic Sibiu și este un program susținut de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu și Primăria Rășinari.

Biletele au fost puse în vânzare pe tomtix.ro. Preţul unui bilet la oricare dintre spectacole este de 20 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 5 lei. Rezervări se pot face la numărul  0745261751.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*