Telescaun la Arena Platoș

Noul sezon de schi se va deschide la Arena Platos în data de 29 noiembrie. Pentru acest sezon, transportul pe pârtia principală a fost suplimentat cu un telescaun.

telescaun Arena Platos

Turiștii care aleg Arena Platoș vor beneficia și de transport cu telescaunul

Noul sezon de schi și snowboard în complexul Arena Platoș, situat în apropierea stațiunii Păltiniș, se va deschide în data 29 noiembrie. Iar în weekendul de deschidere, până în 1 decembrie, instalațiile de transport pe cablu vor funcționa între orele 9.00 și 22.00. „Cu experiența câștigată în ultimii ani și cu ajutorul echipamentelor moderne pentru producerea zăpezii, ne vom asigura ca la data deschiderii să putem oferi condiții optime de schi pentru clienții complexului nostru“, promite Martin Freinademetz, patronul complexului de ski și snowboard Arena Platoș.

Perioada de vară-toamnă a fost una foarte încărcată pe platoul de la intrarea din Păltiniș. În ultimele șase luni s-a lucrat la foc continuu pentru construirea unei noi instalații de transport pe cablu. Lucrările sunt aproape încheiate și cu siguranță va fi funcțional pe noul sezon. Telescaunul are o lungime de aproape 400 de metri și a fost montat în paralel cu principala linie de teleschi. Se întinde pe șapte piloni și numără 50 de scaune duble pentru transport. În total, instalația poate transporta peste 1.000 de persoane în fiecare oră. „Am avut două motive pentru a construi această instalație. În primul rând pentru a decongestiona accesul spre pârtii în perioada de vârf, pentru a elimina cozile la teleschiuri. Iar în al doilea rând, am construit această facilitate pentru cei care doresc să se dea cu sania sau cu bobul pe pârtia de sănii. De asemenea, am luat în calcul și persoanele care vin la Arena Platoș doar pentru promenadă sau pentru vinul fiert la barul din vârful pârtiei B“, adaugă Freinademetz.

De la deschiderea sezonului până în 19 decembrie, instalațiile pe cablu vor funcționa miercuri și vineri, între orele 17 şi 22, sâmbăta între orele 9 și 22, iar duminica între 9 și 17. În perioadele de vârf, 20 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015 și 31 ianuarie – 8 februarie 2015, complexul va fi deschis zilnic între 9 și 22 cu excepția ajunului de Crăciun, când instalațiile se vor închide la ora 16. În perioada de extrasezon, 5 – 30 ianuarie 2015 și 9 februarie – 1 martie 2015 instalațiile vor funcționa luni, marți și joi între 10 și 16, miercuri și vineri între 10 și 22, sâmbăta între 9 și 22, iar duminica între 9 și 17. Sezonul se va închide în 15 martie. În ultimele două săptămâni, pârtiile vor fi deschise zilnic între orele 10 și 16.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*