Tenis de nivel mondial la Sibiu


Klaus Iohannis, care în timpul liber joacă tenis de plăcere la Pamira, promovează competiţia

Klaus Iohannis, care în timpul liber joacă tenis de plăcere la Pamira, promovează competiţia

Jucători de tenis de clasă mondială vor încânta sibienii, săptămâna viitoare, în cadrul primului turneu intenațional de tenis găzduit de Tenis Club Pamira. Organizatorii pun la bătaie premii în valoare de 15.000 de dolari.

Sibiul urcă, timp de o săptămână, în prima scenă a tenisului mondial, cu ocazia găzduirii primul turneu din circuitul Federației Internaționale de Tenis. Jucători clasați în primii 300 în clasamentul mondial ATP și-au anunțat participarea la Sibiu. Printre cele mai sonore nume se numără: Axel Michon, Franța, Jordi Samper-Montana și Marc Giner, Spania, Dino Marcan și Toni Androic, Croația, Denis Zivkovic, Statele Unite ale Americii, Goran Tosic, Muntenegru sau Petru Alexandru Luncan din România. Pe panoul principal al competiției figurează și doi sportivi de la Tenis Club Pamira, Victor Cornea și Lucian Gheorghe, campioni naționali de jurniori cu echipa în 2008, respectiv 2010. „În 2009, Alexandru Marasin, din Suceava, a terminat junioratul la noi în primii 300 la nivel mondial, în 2010, Lucian Gheorghe din Bacău a terminat în primii 200, iar anul acesta, sibianul Victor Cornea va termina junioratul cu siguranță în primii 100“, se mândreşte antrenorul Marius Vecerdea.

 

Zile de foc

 

Primele meciuri sunt programate duminică, 24 iunie, începând cu ora 9:00. Semifinalele sunt programate sâmbătă, 30 iunie, la ora 10:00, urmate de Finala de Dublu, iar Finala are loc duminică, 1 iulie, ora 11:00. Intrarea la eveniment este liberă.

 

Pentru prima dată de harta competițiilor Challenger

Turneul vine ca o încălzire pentru marea competiție, turneul Sibiu Challenger. Evenimentul, programat pentru luna august, face parte din cele patru turnee ATP Challenger Tour organizate de BRD Năstase Țiriac Trophy, alături de evenimentele din Arad, Timișoara și Brașov, în perioada iulie-septembrie. Competițiile sunt dotate cu premii în valoare de 30.000 de euro fiecare și 80 de puncte ATP pentru câștigător, au ca scop promovarea unui calendar competițional care să fie atractiv pentru jucătorii români și să aibă și o referință în circuitul mondial. „Seria de competiţii va reanima organizarea turneelor Challenger în România, într-o perioadă în care riscam să nu mai avem aceste turnee în calendar. Braşov, Arad, Sibiu, Timişoara sunt oraşe cu mulţi iubitori ai tenisului, dornici de astfel de evenimente. Sperăm ca acesta să fie doar începutul unei serii de proiecte menite să sprijine tenisul românesc“, a comentat Ion Ţiriac, proprietarul BRD Năstase Ţiriac Trophy şi promotorul celor 4 turnee Challenger.

 

Competiții pe alese

 

Municipalitatea sibiană a alocat anul acesta peste 3,3 milioane de lei pentru agenda sportivă care reunește nu mai puțin de 38 de evenimente. „Sportul este reprezentat foarte bine în Sibiu iar noi, prin agenda sportivă, încercăm să sprijinim evenimente de calitate“, motivează primarul Klaus Iohannis, care a apărut şi în spotul de promovare al turneului de tenis

 

 

„Mi s-a părut o chestiune foarte bună pentru Sibiu pentru că în acest sport, despre Sibiu, nu s-a auzit mai nimic şi avem o bază sportivă, Pamira, care chiar mi se pare un lucru demn de promovat, nu neapărat prin faptul că se joacă tenis, că se joacă tenis şi în alte locuri. Dar Marius Vecerdea este un tânăr care a jucat ani de zile în Germania şi Statele Unite, a trăit acolo, a făcut ceva bani şi a venit cu banii de acolo şi i-a investit aici, a construit baza sportivă. Mi se pare notabil şi devotamentul lui pentru promovarea sportului, mi se pare suficient de notabil încât să accept să intru în promovarea acestui turneu.”

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*