Terea, agresat de statul paralel

PSD Sibiu face scut în jurul deputatului Ioan Terea, după incidentul de aseară în urma căruia acesta este cercetat pentru vătămare corporală.

Într-un comunicat de presă, organizația județeană PSD Sibiu și-a exprimat îngrijorarea pentru ceea ce se întâmplă de câteva zile în stradă, “mai ales că este evident că felul în care au ales cei câțiva protestatari (aceiași de fiecare dată) să manifeste, devine din ce în ce mai periculos pentru întreaga societate”. “Aseară, unul dintre colegii noștri a fost pur și simplu agresat din senin, fără să fi avut vreo șansă să se apere. Mașina în care se afla deputatul Ioan Terea a fost lovită de doi indivizi care nu au putut fi opriți nici măcar de forțele de ordine”, se mai arată în comunicatul social-democraților sibieni.

foto: captura Antena 3

„Când am vrut să plec din Palatul Parlamentului, SPP mi-a spus că ies pe poarta din stânga. Imediat am făcut tot stânga, iar în momentul în care mi-au văzut mașina, doi protestatari au sărit pe mașină și au început să dea cu picioarele și cu pumnii în mașină. Unul dintre ei s-a agățat de oglinda mașinii, am oprit pe dreapta, a venit poliția”, a spus Ioan Terea imediat după incident, adaugă sursa citată.

Deputatul PSD Sibiu a fost supus testului etilotest, iar rezultatul a dovedit că parlamentarul nu a consumat băuturi alcoolice. “Mai mult, colegul nostru a cerut să-i fie prelevate și probe de sânge și a mers la INML (Institutul Național de Medicină Legală) pentru a demonstra că toate acuzațiile sunt false și provocatoare. Ioan Terea a mers și la poliție, acolo unde criminaliștii au luat probe și au fotografiat autoturismul implicat în incident. Mașina are urme clare de lovituri pe lateral (portieră dreapta – spate), semn că demnitarul NU a intrat în grupul de protestatari, așa cum aceștia au început să strige și să acuze, încercând să mintă forțele de ordine și pe anchetatori”, se mai arată în comunicat.

foto: captura Antena 3

În aceste condiții, “PSD Sibiu face apel către protestatarii de bună credință să nu accepte manifestațiile violente și să se retragă din grupurile manipulate de câțiva indivizi extrem de periculoși, care, este evident că sunt coordonați de cei care conduc statul paralel și vor să blocheze activitatea Parlamentului României”.

“Noi respectăm dreptul constituţional la liberă exprimare şi dreptul cetăţenilor de a protesta, atâta timp cât aceste proteste se înscriu în limitele legii şi nu se recurge la acte de violenţă. Parlamentul este instituţia supremă a democraţiei, iar dezbaterile, schimburile de idei şi opinii trebuie să se desfăşoare în acest for, într-un mod civilizat”, a declarat Bogdan Trif, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat