The Wine Book of Romania – Volumul 2 se va lansa la ULBS

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va fi gazda lansării celui de al doilea volum al ghidului ”The Wine Book of Romania”, semnat de Marinela V. Ardelean. Evenimentul va avea loc în 23 mai, de la ora 19,00, în Sala Senatului ULBS.

The Wine Book of Romania este primul ghid bilingv al celor mai bune vinuri din România și din Republica Moldova, fiind o carte de vizită personalizată pentru industria vinurilor și un instrument util pentru promovarea lor în întreaga lume. ”Pentru mine, The Wine Book of Romania reprezintă, pe lângă o mare responsabilitate, și un angajament față de industria vitivinicolă și producătorii de vin din România. Pentru pregătirea volumului al doilea, m-am bucurat să constat o creștere remarcabilă a calității vinurilor evaluate. De exemplu, anul trecut doar un vin 100% Fetească Neagră a obţinut 5 stele. Anul acesta, patru vinuri 100% Feteasca Neagră, dintr-un total de 15 vinuri, au obţinut 5 stele. Vă invit să descoperiți excelența vinurilor românești în volumul 2 The Wine Book of Romania!”, a declarat Marinela V. Ardelean.

Evaluări ale experților internaționali

Toate vinurile prezentate în The Wine Book of Romania au fost evaluate de un juriu format din experți internaționali: Rod Smith (Master of Wine – Franţa), Paul Robert Blom (degustător internaţional de vinuri – Olanda), Luiz Alberto (fondatorul comunităţii #winelover – SUA), Galina Niforou (Asociaţia Exportatorilor de Vin – Bulgaria), József Kosarka (preşedinte al Asociaţiei Somelierilor din Ungaria), Maria Sofia Dare Biancolin („Wine and More”– Germania), Elias Macovela (blogger de profil şi activist al vinului – Portugalia).

În urma acestei evaluări, au fost descrise și clasificate 279 de vinuri, aparținând a 75 crame, 60 din România si 15 din Republica Moldova.

Dacă în primul volum 15% dintre vinurile evaluate au obţinut 5 stele, cei care vor răsfoi volumul al doilea vor descoperi 50 de vinuri care au primit calificativul maxim din partea juriului, reprezentând 18% din totalul vinurilor prezentate.

Noutăți

Noutatea absolută faţă de primul volum al ghidului o reprezintă introducerea unui capitol dedicat exclusiv distilatelor din vin („vinars” în România şi „divin” în Republica Moldova). Au fost degustate şi notate 19 distilate, dintre care 16 din Republica Moldova şi 3 din România.

“Îmi doresc ca vinurile românești să fie apreciate la adevărata lor valoare și să își câștige locul meritat pe harta vinurilor europene”, a adăugat Marinela V. Ardelean.

În vederea realizării acestui volum, Marinela V. Ardelean, autor The Wine Book of Romania, a vizitat timp de 3 luni crame din România și Republica Moldova, a degustat peste 2.000 de vinuri, dintre care a selectat maximum cinci etichete de la fiecare producător.

Despre Marinela V. Ardelean

Marinela V. Ardelean este specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri și profesor la Italian Chef Academy (Roma, Italia).  Cu expertiză în internaționalizare și pasionată de inovația în comunicare, Marinela este autoarea celui mai premiat volum bilingv la nivel internațional despre vinurile românești, publicat în anul 2014, „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”, și inițiatoarea proiectului The Wine Book of Romania, primul ghid bilingv care cuprinde descrierea și clasificarea celor mai bune vinuri din România și Republica Moldova.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*