„Ține Pasul cu Fetele” pe terenurile de fotbal din România în această primăvară!

În cadrul proiectului paneuropean ”Fiecare fată poate juca fotbal”, se va derula la Sibiu, în perioada 17 – 19 mai, turneul final al Campionatului Național de Fotbal Unificat în 7 organizat de Federația Română de Fotbal și Fundația Special Olympics din România, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale.

La turneu vor participa 16 echipe formate din 200 de sportive și sportivi cu și fără dizabilități intelectuale, respectiv 12 echipe de fete și patru de băieți.

Participanții provin din 14 județe: Alba, Arad, Brăila, Cluj, Galați, Gorj, Iași, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vâlcea. Meciurile se vor juca pe terenul de antrenament din vecinătatea imediată a Stadionului Municipal din Sibiu.

”Poți să ții pasul cu fetele” este un nou proiect susținut de Uniunea Europeană, care are ca scop încurajarea fetelor cu și fără dizabilități intelectuale să joace fotbal unificat.

Terenurile de fotbal din 20 de țări din întreaga Europă (Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finalnda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Spania și Olanda) vor găzdui, în această vară, fetele cu și fără dizabilități intelectuale din cadrul acestui proiect. Evenimentele sportive Special Olympics – concomitent cu campania europeană de conștientizare – urmăresc să demonstreze că fiecare fată merită să aibă oportunitatea de a juca fotbal. Turneul este susținut de Special Olympics și Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus +. În România, organizarea Turneului Final al Campionatului Național de Fotbal Unificat în 7 este susținută de Federația Română de Fotbal.

Campania #PotiSaTiiPasulCuFetele este susținută de ambasadorii globali ai Special Olympics: Didier Drogba și Cafu (legende FIFA), Veronica „Vero” Boquete și Kirsten van de Ven – vedetă a fotbalului olandez -, precum și alte vedete din lumea sportului și divertismentului, cum ar fi ambasadorul global Special Olympics Nicole Scherzinger, Natalia Vodianova – membru al Boardului Special Olympics și luptătorul Finn Bálor.

Campania se desfășoară în cadrul mai amplu al Săptămânii Europene a Fotbalului Special Olympics – care a ajuns la cea de-a 19 ediție – și va reuni 450 de evenimente fotbalistice, cu implicarea unui număr de 40.000 de participanți pe teritoriul a 50 de țări europene.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*