Tineri de perspectivă

Cea de-a V-a a Galei premiilor de excelență oferite de Rotary Club Sibiu s-a desfășurat la începutul săptămânii, în sala festivă a Bibliotecii ASTRA, în prezența a peste 100 de invitați.

premianti poza de grupÎn urma unei selecții riguroase, bazată pe rezultatele academice, dar și pe implicarea în activități extra-curriculare, au fost fi premiați trei elevi ai colegiilor „Samuel von Brukenthal”, „Gheorghe Lazăr” și „Octavian Goga”. Premiile constau în burse ce însumează 10.000 de lei, dar și tabere de studiu acordate de Rotary International.

Licean performant

În anul școlar 2014-2015, câștigătorul marelui premiu de anul acesta, Raul Ioan Drăgoiu, a participat la mai multe olimpiade și concursuri naționale. Astfel, în luna ianuarie, el a luat parte la Tabăra Națională de Astronomie și Astrofică „Marin Dacian Bica“ de la Voroneț, unde a obținut o mențiune acordată de Ministerul Educației Naționale și o medalie de bronz oferită de Societatea Română de Fizică. Apoi a participat la Olimpiada  Națională de Fizică de la Vaslui, primind de la Societatea Română de Fizică o medalie de bronz. Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică de la Buzău din luna aprilie, a fost a treia la care a luat parte, fiind distins cu o mențiune și o medalie de argint acordate de minister, respectiv Societatea Română de Fizică, iar în urma probei de baraj a reușit și o calificare în lotul național lărgit. Pregătirea lotului național lărgit a avut loc în iunie, la Suceava, iar în urma concursurilor de departajare a obținut locul 4 din cei zece olimpici.

Cu oameni și pentru oameni

„Este un moment foarte important pentru clubul nostru. Continuăm tradiția ultimilor ani și premiem oamenii care și-au adus un aport însemnat în comunitatea sibiană“, a menționat Iosif Moldovan, președintele clubului Rotary Sibiu. De asemenea, în același cadru festiv, au fost programate și ceremoniile de primire a noilor membri pentru cluburile de leadership și voluntariat Interact și Rotaract, sponsorizate de Rotary Club Sibiu. Clubul Rotary este o asociație internațională cu peste 1,3 milioane de membri, organizați în aproximativ 34.000 de cluburi locale. Obiectivele sale sunt aplicarea unor înalte standarde de etică în afaceri, recunoașterea și promovarea persoanelor de valoare dintr-o varietate de domenii, întreprinderea de acțiuni comunitare și internaționale care să pună la loc de cinste egalitatea între rase, pacea și toleranța. Aflate în coordonarea Rotary International, Rotaract (vârste cuprinse între 18-30 de ani) și Interact (vârste cuprinse între 14-18 ani) sunt cluburi de tineri care organizează activități ce au ca scop dezvoltarea personală a membrilor cluburilor, dar și deservirea comunității locale.

Premianțin

Premiul I

Raul Ioan DRĂGOIU, clasa a X-a matematică-informatică la Colegiul Național „Samuel von Brukental“, diriginte Lucian Staroste; premiul a fost înmânat de prof. Paul Philippi; 7.000 de lei, tabără internațională și 1.000 de lei pentru cheltuieli deplasaren

Premiul II

Horațiu UDREA,  clasa a X-a matematică-informatică la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr“, diriginte Diana Agnola; premiul a fost înmânat de prof. Tiberiu Sanislau; tabără internațională și 1.000 de lei pentru cheltuieli deplasaren

Premiul III

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*