Tinerii, chemaţi la muncă

Cea de-a cincea ediţie a Târgului de Cariere aduce la Sibiu peste 200 de locuri de muncă puse la dispoziţia celor interesaţi de 18 companii locale şi multinaţionale. Astăzi, până la ora 16.00, mai puteti depune CV-urile la Casa de Cultură a Sindicatelor sau online, pe site-ul www.targuldecariere.ro.

 

Targ de cariere Sibiu noiembrie 2011

 

Ediţia din această lună a Târgului, organizată în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga“ Sibiu, se adresează în special tinerilor de până în 30 de ani, oferind joburi în domenii precum contabilitate, economie, IT, marketing sau vânzări. Multe dintre ofertele angajatorilor prezenţi se adresează studenţilor aflaţi în căutarea unui job part-time sau dornici să acumuleze experienţă. „RDS-RCS oferă la acest târg posibilitatea tinerilor absolvenţi să acumuleze experienţă într-o domeniu destul de nou, în cadrul unui job part time, agent de vânzări directe pe teren, tip door-to-door. Avem disponibile zece posturi, iar experienţa profesională în domeniu nu este obligatorie. Venitul realizat depinde în funcţie de implicarea fiecăruia. Firma asigură un curs de pregătire profesională înainte de a începe activitatea. Cei interesaţi pot chiar dezvolta o carieră în domeniul vânzărilor, iar oportunitatea acordată de noi îi va ajuta, pe viitor, în găsirea locului de muncă ideal“, dă asigurări Ana Maria Gherman, coordonator vânzări. Ieri, până la orele prânzului, peste 40 de persoane se arătaseră interesate de acest job.

 

Limba germană, la mare căutare

Pentru multe dintre companii, cunoaşterea limbii germane este o cerinţă de bază. „Participăm la ediţia de la Sibiu cu intenţia de a angaja aproximativ 600 de oameni. Targetăm în principal tineri vorbitori de limbă străină, ne interesează foarte mult să fie vorbitori de limbă germană şi engleză, însă noi recrutăm pentru 18 limbi străine. Nu căutăm experienţă, ci persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, interesate de un job stabil, cu carte de muncă, unde vor beneficia şi de un training de specialitate. Joburile sunt full sau part-time, cu un program flexibil, cu schimburi de tură, iar la turele de noapte se asigură transport cu o firmă de taxi locală“, promite Luiza Grigore, manager marketing CGS România. Un alt domeniu ofertant este cel tehnic, unde compania NTN SNR Rulmenţi oferă aproximativ 20 de posturi celor interesaţi. „Până în momentul de faţă, am avut surprinzător de multă lume care ne-a vizitat, chiar profile interesante, care se vor concretiza în zilele următoare în interviuri, selecţii şi chiar contracte ferme. Acum construim a doua clădire şi avem nevoie de 250-300 de persoane până la sfârşitul anului viitor. În momentul de faţă, oferim în jur de 20 de posturi. Profilul candidatului ar fi un profil tehnic, specializat în mecanică, tot ce înseamnă prelucrări mecanice, electromecanic şi familia de meserii din acest domeniu, dar căutăm specialişti şi în partea de calitate şi logistic“, lămureşte Melinda Mathe, director de resurse umane în cadrul companiei.

Adrian | absolvent: „Eu am terminat anul trecut facultatea în domeniul economic şi, de câteva luni bune, caut ceva de lucru, însă, din câte am văzut, ofertele nu sunt chiar atât de variate pe cât s-a anunţat. Am lăsat vreo trei CV-uri şi acum rămâne să aştept o reacţie din partea angajatorilor. Sper să se concretizeze ceva.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*