„Titanii“ planetei vin în weekend la Sibiu

Stojan Todorchev, Lauri Nami, Martin Wildauer și alți nouă cei mai puternici oameni ai planetei vin să își măsoare forțele în Sibiu, la cea mai spectaculoasă competiție de tip „strongman” din lume.

14258173_1019789888139219_7243770998988755037_oEtapa din România a Strongman Champions League se va desfășura în Piața Mare, în perioada 17-18 septembrie, fiind considerată etapa cu numărul 13 din circuitul mondial. Intrarea este liberă. Evenimentul va avea acoperire mondială, fiind înregistrat și transmis ulterior de televizuni naționale și de specialitate din 95 de țări, în cadrul unei emisiuni de 60 de minute ce va fi difuzată în cursul acestui an.

200 de milioane de spectatori

Strongman Champions League este o competiție de „strongman” la care participă cei mai buni atleți din lume, sportivi cu o medie de înălțime de 192 cm și de greutate de 135 kg, care se înfruntă în 7 probe de forță, îndemânare și rezistență. La Sibiu vor concura 12 atleți, dintre care trei români. În funcție de rezultatele obținute, ei acumulează puncte, iar la finele anului se stabilește cel mai puternic om al planetei.

Imagini cu orașul Sibiu vor face înconjorul lumii prin intermediul televiziunilor naționale și de specialitate din 95 de țări, care vor transmite rezumatul celei de-a 13-a etape a Strongman Champions League până la sfârșitul anului curent. Audiența estimată la acest spectacol sportiv, care aduce în Piața Mare cei mai puternici oameni din lume, este de aproximativ 200 de milioane de telespectatori.

Se caută un „strongman” în tribune

Anul acesta, spectatorii pot lua parte la competiție într-o categorie dedicată amatorilor. Cei care vor să ia parte la acțiunea Strongman Champions League România pentru o zi sunt invitați sâmbătă, 17 septembrie, în Piața Mare. Organizatorii au pregătit trei probe speciale pentru șase persoane care vor fi alese dintr-un juriu format din atleții participanți la eveniment. Înscrierile se fac pe adresa office@ecosportteam.ro, până pe 16 septembrie, ora 20:00. Doritorii trebuie să menționeze numele, vârsta, greutatea, înălțimea și sporturile practicate. Câștigătorii celor trei probe pot câștiga 500 lei (premiul I), 300 lei (premiul II) sau 200 lei (premiul III).

Demonstrații de forță

În cele două zile de concurs, sportivii vor trage un camion, vor ridica pietre de peste 150 kg, vor face genoflexiuni cu autoturisme, vor ridica bușteni și vor face spectacol în Piața Mare din Sibiu, în fiecare zi, timp de patru ore, în intervalul 16.00 – 20.00.

Hercules Hold Cars este o probă pentru sportivii rezistenți. Aceștia trebuie să țină cât mai mult timp două mașini aflate pe o rampă, iar acestea pot ajunge la o greutate aproximativă de două tone. Câștigătorul este concurentul care ține mașinile cât mai mult timp.

Unimat Truck Pull este o probă de contratimp, în cadrul căreia concurenții trebuie să dea dovadă de forță, trăgând un camion cu o greutate între 14-18 tone, pe o distanță de 30 metri. Câștigătorul este concurentul care termină proba în cel mai scurt timp.

O altă probă inclusă în program este Forward Hold. Concurenții trebuie să țină o greutate de 30 kg în unghi de 90 de grade, pe o perioadă cât mai lungă. Câștigătorul este concurentul care reușește să țină această greutate cel mai mult timp.

Log lift este o probă de viteză și forță. Concurenții trebuie să ridice un buștean cu o greutate de 150 kg deasupra capului, iar cel care reușește să facă cele mai multe repetări în 90 de secunde este declarat câștigător.

Gaspeco Frame walk este una din cele mai cunoscute probe. Concurenții trebuie să parcurgă o distanță de 40 de metri cărând o greutate de 320 kg. Câștigătorul este concurentul care termină proba în cel mai scurt timp.

Deadlift with Car este o probă de viteză și forță. Concurenții trebuie să ridice o mașină de cât mai multe ori cu putință, înainte de expirarea celor 75 de secunde. Mașina se ridică din partea de spate. Câștigătorul este concurentul care face cele mai multe repetări.

Ballansportswear Conan Wheel testează rezistența. Concurenții trebuie să facă cât mai multe rotații cu o greutate de 350 kg. Câștigătorul este cel care parcurge cea mai lungă distanță.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*