Toaletele de la spital, motiv de scandal

Conducerea Spitalului Județean Sibiu dă explicații, după ce o fotografie făcută într-un grup sanitar a făcut vâlvă pe internet și în presa locală.

Imaginea a surprins un grup sanitar din cadrul Secției Clinice Urologie, secție aflată în șantier, și le-a dat prilejul celor aflați în necunoștință de cauză să critice condițiile de igienă oferite pacienților. „Grupurile sanitare de pe holul Secției Clinice Urologie se află în proces de reabilitare și modernizare, tocmai din dorința de a crește calitatea condițiilor oferite pacienților și aparținătorilor. Imaginea publicată este surprinsă într-unul din aceste grupuri sanitare, unde renovarea este în curs de desfășurare. Precizăm că renovarea unuia dintre grupurile sanitare în discuție a fost finalizată. Vă informăm că în cadrul SCJU Sibiu au loc în prezent lucrări de modernizare a mai multor grupuri sanitare din cadrul altor secții, scopul fiind îmbunătățirea condițiilor igienico-sanitare în cadrul întregului spital. SCJU Sibiu cunoaște nivelul condițiilor existente în cadrul secțiilor spitalului și face eforturi pentru a le îmbunătăți permanent. În acest sens, o parte a acestora au fost renovate, altele se află în curs de modernizare sau în obiectivele de investiții pe termen scurt. Ne exprimăm speranța că aceste precizări vor elimina orice neclaritate şi orice situaţie de natură a prejudicia imaginea instituţiei, prin oferirea unor imagini și informații decontextualizate”, arată Cornel Benchea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu.

Pentru a lămuri situația, conducerea spitalului a pus la dispoziție mai multe imagini, atât cu grupul sanitar renovat, cât și cu cel în cadrul căruia se desfășoară lucrări.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*