Toate unitățile de învățământ din municipiul Sibiu vor fi închise o săptămână, din cauza Summit-ului UE

Toate grădiniţele, şcolile şi liceele din municipiul Sibiu vor fi închise timp de o săptămână, în perioada 6-10 mai, din cauza Summitului UE, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu.

Potrivit sursei citate, copiii vor recupera zilele libere în zilele de sâmbătă, începând cu 2 martie. Astfel, preşcolarii şi şcolarii vor fi nevoiţi să facă ore de recuperare astăzi, dar și pe 16 martie, 30 martie, 13 aprilie şi 18 mai.

Şi studenţii Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) vor avea vacanţa de Paşte şi 1 mai prelungită cu încă o săptămână, ca urmare a măsurilor de securitate luate pentru organizarea Summit-ului UE, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Teodor Boantă.

„O parte din spaţiile universităţii vor fi folosite pentru activităţi în cadrul summit-ului (cum este cazul clădirii în care funcţionează Facultatea de Medicină şi Aula Magna), iar restricţiile de securitate vor fi foarte stricte, astfel că studenţii care aveau programate cursuri în această clădire nu ar fi avut acces. Astfel, s-a decis ca vacanţa de Paşte şi 1 mai să fie prelungită cu încă o săptămână, cursurile urmând a fi reluate în 13 mai. Şapte din cele nouă facultăţi vor recupera cursurile în weekend-urile următoare, iar la Ştiinţe Economice şi Inginerie s-a decis prelungirea cu o săptămână a anului universitar”, a explicat Boantă.

Pe 9 mai, municipiul Sibiu va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*