Topul spitalelor unde pacienții spun că personalul medical le-a cerut mită

Spitalul Universitar de Urgență din București, Spitalul Județean de Urgență din Brăila și Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan din Capitală ocupă primele trei locuri în clasamentul spitalelor unde personalul medical a solicitat mită de la pacienți.

Raportul a fost realizat pe baza răspunsurilor pacienţilor din 352 unităţi medicale din întreaga ţară. Top 10 este completat de Spitalul Clinic Filantropia, Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic Al. Trestioreanu, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandru Rusescu (toate din București), Spitalul Județean de Urgență din Ploiești și Spitalul Județean Argeș.

Raportul realizat de Anti-Bribery Synergy se bazează pe răspunsurile oferite de pacienții a 352 de unităţi medicale din întreaga ţară la întrebarea „Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente?” În total, au fost primite 3.800 de răspunsuri afirmative.

În cazul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu s-au înregistrat 28 de răspunsuri pozitive. Zece persoane au spus că au dat mită personalului de la Spitalul Municipal Mediaș, șapte la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, patru la Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu, câte una în cazul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu și al Spitalului General Căi Ferate, în timp ce la spitalele orășenești Agnita și Cisnădie nu s-au înregistrat asemenea situații.

Topul mitei din spitalele românești a fost realizat de Anti-Bribery Synergy în cadrul unui proiect al Ministerului Sănătăţii, care a avut drept scop monitorizarea performanţelor operaţionale în domeniul combaterii mitei în spitalele din România.

Topul spitalelor din România unde personalul medical solicită mită (sursa: Raportul Anti-Bribery Synergy):

1. Spitalul Universitar de Urgență din București – 153 de răspunsuri pozitive

2. Spitalul Județean de Urgență din Brăila – 147 de răspunsuri pozitive

3. Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan din Capitală – 98 de răspunsuri pozitive

4. Spitalul Clinic Filantropia din București – 95 de răspunsuri pozitive

5. Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” – 91 de răspunsuri pozitive

6. Institutul Clinic Fundeni din București – 87 de răspunsuri pozitive

7. Institutul Oncologic Al. Trestioreanu din București – 83 de răspunsuri pozitive

8. Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandru Rusescu din București – 80 de răspunsuri pozitive

9. Spitalul Județean de Urgență din Ploiești – 71 de răspunsuri pozitive

10. Spitalul Județean Argeș – 59 de răspunsuri pozitive

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*