Trăiască berea! Jawohl!

 CibinFEST 2012 va fi, în primul rând, un festival al berii, dar nu vor lipsi jocurile mecanice

CibinFEST 2012 va fi, în primul rând, un festival al berii, dar nu vor lipsi jocurile mecanice

 

În anul 2011, la prima ediție, festivalul CibinFEST aduna peste 20.000 de oameni în cele 10 zile de eveniment, în Ştrand. Afluxul mare de oameni, dificultățile logistice ale zonei au dus la o nouă idee, la mutarea festivalului în Piața Mare și dezvoltarea sa în direcția unei tradiții ce face furori în întreaga lume, Oktoberfest. „Terenul din apropierea bazei Pompierul ne-a oferit o bază de plecare extrem de importantă, însă zona prezenta mari dificultăți de acces, traversarea căii ferate fiind cea mai mare. Iar din acest motiv, împreună cu reprezentanții municipalității, am luat decizia mutării evenimentului în zona centrală”, explică Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul evenimentului.

Ca la Munchen

 

Un cort de 1.200 de metri pătrați va fi amplasat în Piața Mare, urmând să fie casă și masă, timp de patru zile, pentru toți sibienii care vor să trăiască atmosfera petrecerilor germane fără să parcurgă mii de kilometri. „Am studiat cu atenție evenimente asemănătoare din străinătate, dar și din țară, și cred că am reușit să găsim o combinație foarte bună între muzică, mâncare și, cel mai important, bere. Oktoberfest-ul este o sărbătoare a veseliei, peste tot în lume, iar Sibiul are nevoie de un asemenea eveniment, de calitate”, consideră Drăgan Răduleț. Atmosfera în imensul cort va fi asigurată de formația Die Spatzen, un „band” specializat în muzica tradițională a petrecerilor germane. Sibienii vor putea alege între mai multe sortimente de bere, atât de producție autohtonă, cât și cu specific bavarez. Iar comercianții vor pregăti bunătăţi culinare bavareze.

 

Andrei DRĂGAN RĂDULEŢ | organizator

 

„Pentru sibieni am pregătit o grămadă de concursuri împreună cu partenerii noștri. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 27 septembrie, la ora 17, iar pe parcursul celor patru zile de eveniment vom avea multe concursuri, majoritatea cu premii în bere. Iar concursurile sunt doar o parte dintre surprizele pe care le-am pregătit pentru acest Oktoberfest pe româneschte.”

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*