Tranfăgărăşanul, atracţie continuă

Transfăgărășanul revine în centrul atenţiei. Un italian a stabilit primul record de viteză pe Transfăgărăşan, iar autorităţile vor să intenţionează să ţină deschis DN 7C tot anul.

foto pt transfagarasnUn italian a stabilit primul record de viteză pe cel mai frumos drum din lume, Transfăgărăşan. A parcurs 13  kilometri în  9 minute şi 13 secunde cu o mașină marca Ferrari care a dezvoltat o putere generată de  630 de cai putere. Cursa a fost urmărită de pe marginea drumului de turişti prezenți luni la Bâlea. Italianul Fabio Barrone a scris istorie pe Transfăgărăşan după un an de pregătire, dar timpul obţinut i-a luat prin surprindere chiar şi pe membrii echipei.
Cursa s-a desfăşurat pe o porţiune de 13 kilometri între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, una dintre cele mai dificile porțiuni din drumul național Transfăgărăşanului. Este prima tentativă de record de viteză stabilit pe Transfăgărăşan, redenumit de italieni „autodromul lui Dumnezeu“.
Modelul Ferrari condus de pilotul italian a avut un design special gândit pentru această ocazie. A fost imprimat cu lilieci, iar inginerii au lucrat câteva luni la partea de suspensii a maşinii.

Deschis tot anul

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a lansat procedura de licitație deschisă pentru atribuirea contractului de servicii având ca obiect “Realizarea Expertizei Tehnice și Realizare Studiu de Fezabilitate pentru Reabilitarea/Modernizarea DN 7C km 0+000 – km 151+955 (Transfăgărășan)”. Proiectul are ca scop principal reabilitarea și modernizarea drumului existent pentru ca circulația să fie deschisă tot timpul anului și pe secțiunea de drum cuprinsă între kilometrul 10+000 (Piscul Negru) și kilometrul 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă) prin adoptarea unor soluții tehnice corespunzătoare. Valoarea estimată a contractului este de 2.995.149,52 lei fără TVA. Durata contractului este de 12 luni de la data de începere a contractului (6 luni Elaborare Expertiză tehnică și Studiu de fezabilitate, plus 6 luni Asistența acordată Beneficiarului).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*