Transilvania Rookie Fest – Arena Platoș, 04-06 ianuarie

 

Pentru a treia, România intră în circuitul mondial World Rookie Tour, cea mai importantă competiție din lume dedicată snowboarderilor ce încă nu au împlinit 18 ani.

Transilvania Rookie Fest este prima etapă din acest an a World Rookie Tour

 

 

Peste 40 de tineri snowboarderi din trei țări vin în weekend la Arena Platoș pentru cea de-a treia ediție a Transilvania Rookie Fest, cea mai importantă competiție din țară destinată tinerilor snowboarderi sub 18 ani. Concurs internațional, Transilvania Rookie Fest face parte din World Rookie Tour iar la ediția din acest an, la Arena Platoș vor concura tineri din Austria, Cehia și România.

World Rookie Tour este o competiție internațională formată din mai multe etape ce se desfășoară din Cehia în Australia și din Chile în Canada, marea finală urmând să aibă loc în Austria, la Ischgl. Tinerii snowboarderi sunt împărțiți în două categorii de vârstă, Rookies, tineri născuți între 1 ianuarie 1994 și 31 decembrie 1996, și Grooms, cei născuți după data de 1 ianuarie 1997. Ambele secțiuni sunt divizate în grupe de fete și băieți.

Transilvania Rookie Fest va avea loc, ca și anul trecut, în Fun Park-ul Arena Platoș. „Am creat acest fun-park modern pentru că vrem să încurajăm freeski-ul și freesnowboarding-ul, discipline extrem de gustate pe pârtiile din străinătate. Ne bucurăm că putem organiza și a treia ediție a acestei competiții, sper ca snowboardul să devină din ce în ce mai cunoscut și practicat în România”, spune Martin Freinademetz, organizatorul competiției și multiplu campion mondial și european la snowboard.

Transilvania Rookie Fest începe vineri, 4 ianuarie, cu înscrierile și ședința tehnică a competiției. Sâmbătă, 5 ianuarie, va avea loc concursul propriu zis. Între orele 10 și 12, concurenții vor parcurge câteva serii de antrenament iar la ora 12 va începe concursul. Ceremonia de premiere este stabilită pentru ora 17.

Concurenții români ce doresc să se înscrie la Transilvania Rookie Fest se pot înscrie vineri, în apres-schi însă trebuie să aibă acordul părinților sau tutorelui pentru a se înscrie în acest concurs.

Pentru mai multe detalii

Cristina Badiu

cristinab@xventure.net

0731270887

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*