Tratament unic în Sibiu: spa cu peştişori dermatologi

Animalele sunt originare din Turcia şi au o durată de viață de şase ani . Pacienţii care se lasă „gâdilaţi” scapă de bătături în cel mai scurt timp

Afacerea sibiencei Lavinia Frankel se prezintă sub conceptul „Luxury Fish SPA”. Un sfert de oră este de ajuns să vă repună pe picioare, după o zi obositoare la serviciu. Nu aveţi timp sau bani să ajungeţi la un salon tradiţional? Nici o problemă. Se ocupă de relaxarea dvs. câţiva peştişori harnici.

În era produselor bio şi eco, în care tot ce poartă eticheta „natural” este la mare căutare, un salon sibian vine în întâmpinarea clienţilor săi cu un concept inedit. O alternativă pentru cei care doresc să încerce ceva nou, care dispun de un dram de curaj şi de puţină curiozitate pentru a-şi lăsa mâinile şi picioarele „ciugulite“ de peştişorii medicinali. Având oportunitatea de a călători, proprietara salonului din Sibiu a avut ocazia să încerce pe propria piele un tratament cu pești Garra Rufa, în luna aprilie. „Am rămas plăcut impresionată de ceea ce natura ne poate oferi. Am considerat că este ceva foarte interesant, diferit și totodată o metodă foarte eficientă, 10 0% naturală de peeling, așa că m-am hotărât să deschid un astfel de salon spa și în Sibiu“, explică ea.

Metodă brevetată de două secole

Salonul a apărut pe piaţa sibiană în urmă cu două luni, dar metoda este folosită de peste 200 de ani pe plan internațional. Ea le propune clienţilor un nou tip de tratament, în care forfecuţa, pila sau banala unghieră sunt înlocuite de o „armată” de peştişori exotici, gata să vă ciugulească toate bătăturile. Pentru că despre asta este vorba, nişte peştişori delicaţi şi inimoşi, gata oricând să îndepărteze celulele moarte de la nivelul pielii, bătăturile sau cuticulele. Procedeul este unul cât se poate de simplu şi eficient: odată introduse mâinile sau picioarele în bazinele cu peştişori, aceştia se grupează şi pornesc la treabă. Ei acţionează asupra pielii, aspirând ţesutul degradat şi ignorându-l cu desăvârşire pe cel sănătos.

Siguranţa şi confortul, pe primul loc

Feet4fish dispune de cinci bazine, dintre care patru au câte două compartimente destinate cuplurilor. Acvariile sunt echipate cu filtre şi lămpi ultraviolete, pentru sterilizarea apei care este constant schimbată și igienizată. Procedeul medical este unul nedureros, explică proprietara salonului, pentru că aceşti mici dermatologi nu au dinţi, iar clientul simte doar o senzaţie de gâdilare uşor de suportat. Un alt avantaj este acela că în timpul  tratamentului, peştişorii eliberează o enzimă numită Dithranol, o componentă de bază a cremelor dermatologice care încetinește evoluția celulelor moarte și regenerează celulele vii și sănătoase, echilibrând PH-ul pielii. Astfel, pentru numai 15 minute de tratament, puteţi redobândi fineţea şi confortul picioarelor sau mâinilor dumneavoastră şi puteţi scăpa de stresul cotidian, pentru că salonul Feet4fish oferă o experienţă cu adevărat confortabilă clienţilor săi. Pe lângă tratamentul inedit, salonul oferă şi servicii tradiţionale de manichiură, pedichiură şi reflexoterapie.

Servicii complete

Atmosfera destinsă, ambianţa intimă, culorile vii şi amabilitatea personalului te întâmpină încă de la intrarea în salon. „Noi am încercat să creăm un cadru de acvariu cu picturi în pensulă realizate manual, în culori vii şi o atmosferă cât mai relaxantă pentru a le oferi clienţilor noştri o adevărată experienţă şi o amintire cât mai plăcută“, motivează Lavinia Frankel, managerul salonului situat pe Bulevardul Mihai Viteazu nr. 2 . În acest sens, locația dispune şi de un mini-bar, unde clienţii se pot răsfăţa cu un fresh din fructe, sucuri naturale cu pulpă, iaurt cu fructe de sezon sau chiar vin şi şampanie pentru ocazii deosebite.

Pachete pentru toate buzunarele

Pentru cei mai pretenţioşi, salonul propune pachetul „Luxury Finish“ – 40 de minute de revigorare completă pentru mâini şi picioare cu ajutorul peştişorilor, însoţite de 10 minute de masaj reflexo-terapeutic cu arome florale, o manichiură şi o pedichiură completă şi un pahar de şampanie din partea casei, toate acestea în schimbul sumei de 120 de lei. Cei mai puţin curajoşi sau pentru care momentele de răsfăţ sunt direct proporţionale cu lăţimea portofelului pot opta pentru un tratament de 15 minute, în schimbul sumei de 40 de lei sau pentru 30 de minute, la preţul de 60 de lei. Suficient timp cât să-şi satisfacă nelămurirea şi să „guste” din senzaţia oferită de exoticii peşti. De asemenea, salonul oferă şi carduri de loialitate, pachete pentru firme sau vouchere  cadou care pot fi achiziţionate pentru cei dragi la preţul de 60, respectiv 120 de lei.

Tratament alternativ pentru afecţiunile dermatologice

Pe lângă experienţa în sine şi rezultatele care se vor observa încă din primele şedinţe, acest tip de tratament reprezintă şi o alternativă pentru cei care suferă de afecţiuni dermatologice, cum ar fi neurodermita, psoriazis sau diferitele eczeme. Toate acestea sunt afecţiuni ale pielii care apar pe bază nervoasă şi care pot fi controlate sau ameliorate cu ajutorul peştişorilor sanitari. Una dintre cele mai întâlnite forme este psoriazisul la nivelul mâinilor şi picioarelor, care se caracterizează prin pete roşii şi albe pe primul strat al pielii. „Am avut clienţi care au apelat la tratamentele noastre în baza unei recomandări medicale, au fost încântaţi de rezultate şi au revenit. Chiar mulţi dintre ei ne-au propus să aducem şi bazine mai mari unde se pot scufunda cu tot corpul pentru a beneficia de un tratament complet, iar aceasta propunere a fost inclusă în planurile noastre de viitor. De asemenea, dorim să creăm şi nişte separeuri pentru cei cu afecţiuni dermatologice, pentru a beneficia de mai multă intimitate şi a se simţi cât mai bine la noi“, menţionează Lavinia. O şedinţă eficientă pentru a reduce depunerile de piele moartă sau zonele afectate ale epidermei durează 30 de minute, după care şedinţele de întreţinere pot fi reduse la un sfert de oră.

Apreciat şi de bărbaţi

Surprinzător sau nu, în prezent, şase din zece clienți ai salonului sunt bărbați, aceștia fiind foarte încântați de noua metodă de tratament și relaxare prezentă pe piața din Sibiu.

Sanitarii pricepuţi

Peştişorii doctori poartă denumirea latinească Garra Rufa Obtusa şi trăiesc în apele termale din jurul oraşului Kangal, Turcia. În habitatul lor natural, au rolul de a curăţa toate impurităţile aflate pe solzii peştilor mai mari. Aplecarea lor către această neobişnuită îndeletnicire se explică prin faptul că apa în care trăiesc are o temperatură ridicată şi este foarte bogată în minerale, iar cantitatea de hrană disponibilă este scăzută. Astfel, aceşti mici „sanitari“ au fost nevoiţi să se adapteze şi să se bucure de orice sursă de mâncare. Utilizaţi frecvent în tratamentul balnear, mai sunt cunoscuţi şi sub denumirea de peşti pedichiurişti, deoarece ofere un peeling natural fără a fi nevoie de intervenţia uneltelor tăioase, care pot avea urmări neplăcute.

CITAT
Lavinia Frankel | proprietară salon

„După două luni de la deschidere, vă pot spune că nu este o afacere tocmai ușoară, atât din motive tehnice – în speță, întreținerea acestor pești destul de pretențioși la ecosistemul creat artificial -, cât și din cauza greutății pe care o întâmpinăm în atragerea clienților, deși prețurile sunt destul de accesibile.“

Femeie de succes

Lavinia Frankel este absolventă a Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu, specializarea Informatică-Economie, promoția 2004. Un an mai târziu, în ianuarie 2005, are șansa de a pleca în Marea Britanie, ca studentă la un colegiu acreditat de Universitatea Cambridge. În urma examenelor susținute, după doi ani de studii, obține 12 certificate Cambridge în ESOL și Bussiness, iar odată cu integrarea României în Uniunea Europeană beneficiază de cadrul albastru cu drept de muncă și se angajează în cadrul unei firme de brokeraj. În aceea perioadă, îl cunoaște pe actualul soț, un om de afaceri, care și-a deschis o sucursală a firmei și în România. În 2009 se întoarce în Sibiu, împreună cu soțul și cei doi copii gemeni.

FOTO: Peştişorii Laviniei Frankel oferă un tratament pe cât de plăcut, pe atât de eficient

One Comment

  1. Onisii Mihaela says:

    Bună ziua, m ar interesa un tratament pentru psoriazis vulgar cu acești pestisori.Un număr de telefon sau o adresa dacă se poate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*