Tratamentul te scapă de operaţie

 

Sibienii care suferă de micoze, bătături sau unghii încarnate pot scăpa de chinul intervenţiilor chirurgicale şi perioade lungi de recuperare, cu ajutorul pedichiurii profesionale. Un astfel de cabinet specializat funcţionează pe strada Ştefan cel Mare.

În acest cabinet se rezolvă problema unghiilor micotice, a unghiilor încarnate, a hiperkeratozei (bătături), fisurile, veruci (negi), fiind primul salon de acest gen deschis în Sibiu. „Tratamentul oferit este o alternativă la intervenţiile chirurgicale.

Fie că este vorba despre tratarea hiperkeratozei, a unei unghii încarnate sau a unor negi, pedichiura profesională se desfăşoară prin abraziune mecanică, cu ajutorul frezelor diamantate. Şi în cazul bătăturilor, acestă  procedură este recomandat, pentru că, prin tăiere, bătăturile sunt stimulate, în timp ce prin frecare acestea se sigilează. În cazul unghiilor încarnate, procesul este mai complex, fiind vorba despre corecţia unghiei care necesită montarea unor proteze (podofix) cu rolul de a îndrepta unghia“, explică Adriana Lienerth, asistent medical şi totodată managerul salonului.

 

 

Colaborare cu clinici cunoscute

Cu o experienţă de 10 ani în Germania, acolo unde, în ultimii doi ani, s-a specializat în pedichiura profesională, adresată în special persoanelor cu diabet, Adriana a revenit în Sibiu, unde în urmă cu patru ani a deschis primul cabinet de acest gen. „Încă de la început, lumea a fost destul de deschisă şi a durat puţin până să înţeleagă necesitatea acestor tratamente. În prezent, colaborez cu mai multe clinici din Sibiu: Polisano, Carpe Diem, Astra, Paltinul şi centrele de dializă“, precizează coordonatoarea cabinetului.

 

Pericolele din spaţiile publice

 

Cei mai mulţi pacienţi care trec pragul cabinetului de pe strada Ştefan cel Mare suferă de micoze. „Avem pacienţi de toate vârstele, însă majoritatea vin cu diferite micoze, fie că este cazul persoanelor cu modificări patologice ale unghiilor, cam 80% dintre ei au micoze. Sau, în cazul copiiilor, aceştia contactează micoze şi veruci în special din spaţiilor publice, saună, bazin sau chiar magazinele de încălţăminte“, explică Adriana. Astfel de afecţiuni pot apărea şi la mâini, însă, în cazul picioarelor, riscul de complicaţii şi timpul de vindecare este mai mare. „Lumea trebuie să înţeleagă că este mult mai ieftin şi mai puţin dureros să prevenim decât să tratăm. Am şi persoane care vin doar pentru a preîntâmpina apariţia unor astfel de afecţiuni. Şedinţele de întreţinere sunt recomandate o dată la 4-5 săptămâni“, explică managerul salonului. Pe viitor, Adriana Lienerth are în vedere organizarea, în colaborare cu alţi medici de profil, a unor întâlniri de informare şi prevenţie, în special pentru persoanele cu diabet.

 

Şedinţe pe bază de programare

 

Cabinetul de manichiură şi pedichiură profesională Pedi Bell, dotat la standarde europene cu aparatură profesională din Germania, se află pe strada Ştefan cel Mare nr. 6, în incinta clubului Confort. Persoanele interesate pot face programări la numărul de telefon 0735/052.222.

One Comment

  1. gata carmen says:

    Adresa ? Telefon ?Programare ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*