Treceri de pietoni cu iluminat inteligent, pe Milea și Alba Iulia

Municipalitatea a finalizat lucrările de iluminare inteligentă a unor treceri de pietoni pentru creșterea siguranței în trafic, proiect finanțat prin programul de bugetare participativă.

Într-o primă etapă, a fost realizat un proiect pilot prin amenajarea sistemului de iluminat inteligent la patru treceri de pietoni considerate cu risc ridicat din cauza volumului mare de trafic, iluminatul special urmând să fie pus în funcțiune în toate cele patru locații în următoarele zile:

  • trei treceri de pietoni de pe bulevardul Vasile Milea: una la intersecția cu strada Mirăslău, una la intersecția cu strada Oituz și una în dreptul ieșirii secundare de la sediul Inspectoratului de Poliție
  • o trecere de pietoni pe șoseaua Alba Iulia, în dreptul stației de combustibil ARAL

Sistemul de iluminare inteligentă constă în amplasarea unor stâlpi de iluminat care se prelungesc deasupra carosabilului, cu corpuri de iluminat LED. Pe lângă corpurile de iluminat cu LED, pe acești stâlpi sunt montate și indicatoare rutiere “Trecere de pietoni” cu iluminare interioară, pentru o semnalizare mai bună a acestora.

Sistemul include și senzori de mișcare. Atunci când un pieton se angajează în traversarea trecerii, intensitatea iluminatului cu LED de deasupra trecerii va crește pentru o vizibilitate sporită.

Astfel, pietonii care traversează vor fi mai vizibili pentru șoferi pe timp de noapte.

Investiția în amenajarea sistemului inteligent de iluminat la cele patru treceri se ridică la 283.000 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*