Trei zile “electrice” la Sibiu Rally Romania

Cinci echipaje au participat în acest weekend la prima competiție de regularitate din România dedicată mașinilor electrice. În total, în cele două zile de competiție, echipajele au parcurs peste 360 de kilometri.

Sergiu Cora / Dan Scarlat – Renault ZOE

Trei modele BMW i3, un model Nissan Leaf și un model Renault Zoe au luat startul la Sibiu Rally Romania în prima cursă de regularitate din România la care au participat și mașini electrice.

“Sunt încântat că în acest proiect am avut sprijinul importatorilor BMW România, Nissan România, Renault România și a celor de la BCR Leasing care au fost alături de noi în această aventură. Viitorul mobilității va fi electric și sper că acest eveniment va convinge și mai multă lume de caracterul practic al acestor vehicule care pot fi exploatate atât urban, cât și extra urban fără probleme”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

“Ne plac provocările care ne dau libertatea de a inova și în alte domenii conexe banking-ului. Sibiu Rally Romania a însemnat pentru BCR eGO o oportunitate unică de a participa la prima competiție dedicată mașinilor electrice din România și totodată să fim, prin BCR Leasing, singura bancă cu echipaj la start. Suntem bucuroși să susținem mobilitatea electrică din România și îi felicităm pe organizatorii Sibiu Rally pentru această inițiativă”, a spus Laura Plugaru, de la BCR.

Adelin Petrișor și Adrian Mitrea, Robert Apostolescu și Elena Apostolescu, Dargoș Băltățeanu și Mihai Baloianu au fost cele trei echipaje care au luat startul cu modele BMW i3, George Botezatu și Sânziana Botezatu au participat cu modelul Nissan Leaf, iar Sergiu Cora și Dan Scarlat au concurat cu modelul Renault Zoe.

Adelin Petrișor / Adrian Mitrea – BMW i3

Cele cinci echipaje “electrice” au parcurs o rută de aproximativ 180 de kilometri în prima zi pe cele mai frumoase drumuri din Mărginimea Sibiului cu trecere prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari și retur în Piața Mare din Sibiu. La finalul acesteia, George Botezatu și Sânziana Botezatu au adunat cele mai puține puncte de penalizare, fiind lideri în competiția vehiculelor electrice. Dragoș Băltățeanu și Mihai Baloianu au încheiat ziua pe locul secund, iar Robert Apostolescu și Elena Apostolescu au completat podiumul.

Sâmbătă, echipajele au descoperit cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. De aici s-a revenit în Piața Mare din Sibiu, după parcurgerea unui traseu de peste 180 de kilometri.

George Botezatu / Sânziana Botezatu – Nissan Leaf

George Botezatu și Sânziana Botezatu și-au păstrat prima poziție în clasamentul cursei, dar Robert Apostolescu și Elena Apostolescu au recuperat spectaculos și au urcat pe locul secund. Dragoș Băltățeanu și Mihai Baloianu au terminat pe trei fiind urmați de Adelin Petrișor și Adrian Mitrea și echipajul Sergiu Cora – Dan Scarlat.

“Ne bucuram că am putut fi prezenți în prima cursă de regularitate pentru mașini electrice din România. Evident, suntem mândri și bucuroși că noul Nissan Leaf, cea mai vândută mașină 100% electrică la nivel european și mondial, își reconfirmă poziția de lider și cu această ocazie. Mulțumim echipei care a pilotat vehiculul din concurs, George și Sânziana Botezatu, și organizatorilor raliului!”, a spus Dora Pasăre, Brand Director Nissan.

“Sibiu Rally Romania este un pas foarte important pentru mașinile electrice fiind prima competiție pentru automobilele de acest gen. Este o dovadă puternică a faptului că piața de vehicule electrice este relevantă și pentru România. A fost o mare bucurie să fim alături de acest proiect și deja ne gândim la ediția viitoare”, a spus Alex Șeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

Dragoș Băltățeanu / Mihai Baloianu – BMW i3

Sibiu Rally Romania va include și anul viitor categoria dedicată vehiculelor electrice, obiectivul fiind de a promova acest tip de mobilitate în rândul unui număr cât mai mare de utilizatori.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*