Triada MTB Avrig între 21 – 23 mai

Triada MTB Avrig a ajuns la cea de-a 7-a ediție, fiind una din competițiile tradiționale de deschidere a sezonului de mountain bike. Este în același timp prima etapă din Triada MTB, care aniversează al 10-lea an de existență.

Amânată cu o lună, din cauza vremii nefavorabile, competiția din acest an se va desfășura între 21 – 23 mai, pe durata a 3 zile, clasamentele finale fiind întocmite prin adunarea timpilor din cele 3 etape.

Pe lângă competiția pe etape vor fi, în programul zilei de sâmbătă, concursuri pentru copii, iar duminică cei care nu au 3 zile la dispoziție vor putea concura pe traseele de 70, 45 sau 30 de kilometri.

Există și o categorie Family, copil sub 14 ani însoțit de un părinte, care va parcurge un traseu de 22 km și care se vrea mai mult o plimbare în natură și mai puțin o competiție.

Organizatorii anunță și o competiție pentru biciclete asistate electric, probabil prima competiție organizată special pentru această categorie în România. Este o categorie care ia amploare și am fost pregătite trasee specifice, dar și un concept original de desfășurare.

„Menționăm că organizarea acestei competiții sportive va respecta regulile și recomandările sanitare în vigoare. Pe site-ul evenimentului veți găsi toate informațiile necesare participanților și sperăm ca aceștia să ne ajute să respectăm regulile și să avem o competiție în condiții sigure. Accesul în zona de start sosire va fi permis doar sportivilor și staff-ului acestora”, transmit organizatorii.

Ziua 1 – contratimp indiviual de 10.5 km, cu start la Mârșa din curtea firmei Metropolis și sosire sus pe Valea Avrigului.

Ziua 2 – traseu de 55  km cu start și sosire în Avrig la Palatul Brukenthal care îi va duce pe concurenți pe 2 muchii nordice ale Munților Făgăraș la peste 1.200m altitudine.

– competiție tip Cross Country Olimpic (XCO) pentru copii pe un circuit de 2 km amenajat în grădina Palatului Brukenthal și pe străzile din zona centrală a Avrigului.

– competiție de e-mountain bike

Ziua 3 – 3 trasee (70km, 45km, 30km) și tură Family cu start și sosire în Avrig la Palatul Brukenthal.

Palatul Brukenthal Avrig este și în acest an gazda zonei de start/sosire și a tuturor activităților din jurul acesteia.

Detaliile legate de program, trasee, clasamente etc. pot fi găsite pe site-ul www.triadamtb.ro și pe pagina de facebook.

Programul competițiilor:

Vineri, 21 MAI 2021
16:00 – primul start Etapa 1 – Time Trial/XCT
18:30 – Festivitatea de premiere

Sâmbătă, 22 MAI 2021
09:00 – Start E-MTB

10:00 – Start Etapa 2

1030 – Antrenamente copii

14:30 – Competiții pentru copii

18:30 – Festivitatea de premiere

Duminică, 23 MAI 2021
10:00 – Start 30km și Family
10:30 – Start 45km și 70km
16:00 – Festivitatea de premiere

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*