Medicul de la Casa Judeţeană de Pensii Sibiu arestat, în luna martie, pentru luare de mită a fost trimis în judecată de procurorii sibieni, el fiind acuzat că a cerut şi a primit, în total, 7.200 de euro şi peste 21.000 de lei de la 175 de pacienţi pentru a le elibera anumite decizii medicale. Adrian Ienea se află în stare de arest preventiv.

În rechizitoriu, procurorii arată că în perioada 30 ianuarie – 26 februarie, când activitatea doctorului a fost supravegheată de către anchetatori, Ienea, fiind medic expert al asigurărilor sociale, angajat al Biroului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă

din cadrul Casei de Pensii Sibiu, a pretins şi a primit diverse sume de bani şi alte foloase materiale de la pacienţi care s-au prezentat la cabinet pentru expertizarea capacităţii de muncă în vederea obţinerii sau prelungirii deciziei de pensionare pentru grad de invaliditate, pentru a le elibera decizii medicale privind pierderea/diminuarea capacităţii de muncă, respectiv de atestare oficială a gradului de invaliditate şi a drepturilor de asigurări sociale care decurg din această încadrare, activităţi specifice atribuţiilor sale de serviciu.Directorul Casei de Pensii, Dorel Aldea, a precizat că dosarele de care s-a ocupat Ienea vor fi reevaluate de ceilalţi doi medici ai instituţiei, fără ca pacienţii să fie rechemaţi. (D. M.)

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*