Trimis în judecată

Medicul de la Casa Judeţeană de Pensii Sibiu arestat, în luna martie, pentru luare de mită a fost trimis în judecată de procurorii sibieni, el fiind acuzat că a cerut şi a primit, în total, 7.200 de euro şi peste 21.000 de lei de la 175 de pacienţi pentru a le elibera anumite decizii medicale. Adrian Ienea se află în stare de arest preventiv.

În rechizitoriu, procurorii arată că în perioada 30 ianuarie – 26 februarie, când activitatea doctorului a fost supravegheată de către anchetatori, Ienea, fiind medic expert al asigurărilor sociale, angajat al Biroului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă

din cadrul Casei de Pensii Sibiu, a pretins şi a primit diverse sume de bani şi alte foloase materiale de la pacienţi care s-au prezentat la cabinet pentru expertizarea capacităţii de muncă în vederea obţinerii sau prelungirii deciziei de pensionare pentru grad de invaliditate, pentru a le elibera decizii medicale privind pierderea/diminuarea capacităţii de muncă, respectiv de atestare oficială a gradului de invaliditate şi a drepturilor de asigurări sociale care decurg din această încadrare, activităţi specifice atribuţiilor sale de serviciu.Directorul Casei de Pensii, Dorel Aldea, a precizat că dosarele de care s-a ocupat Ienea vor fi reevaluate de ceilalţi doi medici ai instituţiei, fără ca pacienţii să fie rechemaţi. (D. M.)

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat