TRIPOD: Şansă pentru studenţii sibieni

Peste 160 de studenţi din facultăţile sibiene au beneficiat până în prezent de un stagiu de practică într-una dintre cele 17 companii incluse în proiectul „Restructurarea Sistemului de Practică Productivă a studeţilor din Învăţământul Tehnic Superior-TRIPOD“.

Bilanţul celui de-al doilea an de implementare a avut loc de această dată la Sibiu şi a reunit reprezentanţii Universităţii Politehnice din Bucureşti, conducerea Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu, autorităţile locale şi susţinătorii activi ai proiectului. „Acest proiect permite mediului economic să cunoască studenţii şi să-i recruteze mai uşor. În primul an de proiect, 1.800 de studenţi au beneficiat de un stagiu de practică, iar anul acesta avem 1.300. Pe viitor vom căuta să extindem proiectele de practică pentru studenţi şi în afara ţării, în ţările dezvoltate ale Uniunii Europene“, conchide Adrian Alexandru Badea, managerul de proiect din partea Politehnicii Bucureşti.

Integrare pe piaţa muncii

Sibiul a fost ales ca partener şi datorită platformei industriale puternice existente, lucru confirmat şi de către rectorul ULBS, Ioan Bondrea, care a subliniat necesitatea creării unui balans între teorie şi practică. Alături de cele două universităţi, în proiect se mai regăseşte şi Universitatea Valahia din Târgovişte şi Universitatea din Trento, Italia. Cu ocazia întâlnirii de la Sibiu a avut loc şi premierea studenţilor sibieni care s-au remarcat în cadrul proiectului.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat