Tuberculoza la Sibiu

În județul Sibiu, incidența tuberculozei a fost de 39,8 la 100.000 locuitori  în anul 2017 și de 40,1 anul trecut, ceea ce ne apropie de media europeană și ne clasează pe locul 6 în țară printre județele cu cea mai scăzută incidență, după Covasna, Harghita, Cluj, Brașov și Alba.

„În 2017 am avut 133 de cazuri noi, iar în 2018, 136 de cazuri. La copii, incidența cazurilor noi în România a fost de 17,4 la suta de mii, iar în Sibiu de numai 3 la suta de mii, adică 5 cazuri”, a declarat medicul Lavinia Danciu, coordonator județean al Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei.

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, împreună cu Direcția de Sănătate Publică, a organizat luni o conferință cu ocazia Zilei Mondiale împotriva Tuberculozei. „Avem două pavilioane în care pacienții internați beneficiază de condiții la standarde europene, iar pentru cel de-al treilea pavilion, destinat spitalizării continue, ca și pentru Dispensarul TBC, a fost deja semnat contractul privind modernizarea din fonduri europene. În plus, a fost reamenajată curtea spitalului, au fost create parcări pentru aparținători, iar aleile au fost asfaltate, pentru ca bolnavii să beneficieze în aer liber de un spațiu cât mai plăcut și reconfortant. De asemenea, achiziţionăm în permanență aparatură performantă care să contribuie la creşterea calităţii actului medical, iar hrana pacienţilor a fost îmbunătăţită şi diversificată, pentru ca şi pe această cale să susţinem vindecarea mai rapidă şi uşoară”, a declarat managerul Cristian Roman.

România este țara din UE cu cele mai multe cazuri noi de tuberculoză înregistrate, incidența fiind dublă față de media europeană.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*