Turcan cere Corpului de Control al ministrului Transporturilor să verifice situația Gării din Sibiu

Copreședintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan, acuză autoritățile române că așteaptă să se întâmple nenorociri pentru a interveni în apărarea siguranței călătorilor. „Aceasta este situația în cazul Gării din Sibiu, unde se derulează lucrări de refacere de aproape patru luni de zile, fără a fi oferite căi alternative sigure pentru pasagerii care tranzitează gara. Întregul spațiu a devenit o cursă cu obstacole, o ruletă rusească a supraviețuirii. Călătorii sunt obligaţi să sară în faţa trenurilor pentru a ajunge pe un peron sau altul”, susține Turcan.

Raluca Turcan

Raluca Turcan

Parlamentarul de Sibiu reamintește că CFR este instituția responsabilă de asigurarea confortului şi siguranţei fiecărui călător sau angajat. „În realitate, în Gara din Sibiu, călătorii nu au variantă de siguranță. Aceștia sunt obligaţi să traverseze calea ferată cu bagaje şi copii în braţe. Singurul traseu pus la dispoziție de către administrație este cel mai nesigur și cel mai dificil de parcurs. Acestea nu par însă să conteze pentru că «încă nu s-a întâmplat nimic rău», din perspectiva autorităților, continuă Turcan.

În consecință, Raluca Turcan solicită ministrului Transporturilor să trimită corpul de control la Gara din Sibiu, pentru a stabili cum este posibil ca sutele de călători care tranzitează zilnic gara să fie expuşi la riscuri iminente, fără ca nimeni să ia măsuri. În plus, ea cere conducerii CFR să explice de ce o problemă semnalată încă din luna noiembrie de către călători şi de către autorităţile locale este în continuare nesoluționată. „Solicit managementului CFR să ofere măsuri temporare, pe timpul lucrărilor, pentru a preveni o serie de accidente grave ce se pot întampla în gara din Sibiu”, conchide liderul liberal.

gara sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*