Turist salvat de salvamontiștii sibieni după patru zile în care a supraviețuit, rănit, în Munții Cindrel | VIDEO și FOTO

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a căzut într-o râpă, dar a supraviețuit patru zile în Munții Cindrel. Joi dimineață, el a fost salvat de salvamontiștii sibieni și trimis la Târgu Mureș, cu un elicopter SMURD.


„Tânărul căzuse luni după masa, suferise un traumatism la nivelul bazinului și, pentru că nu avea semnal la telefon și era singur, s-a deplasat singur, târându-se aproximativ 2 km și jumătate, până în apropierea refugiului Cânaia, unde a fost găsit joi dimineață. Era conștiet și coerent, stabil hemodinamic și respirator, hipotermic, dar era în viață. A supraviețuit după trei nopți petrecute la altitudine de 2.000 de metri, pe ploaie, pe vânt, pe noapte temperatura a coborât până la 6 grade și, totuși, a reușit să supraviețuiască doar cu hainele de pe el. Mâncarea i-a ajuns doar marți și miercuri dimineața, iar de miercuri dimineața și până acum nu a mai mâncat nimic. Șansa lui a fost că a are un psihic foarte bun și a avut suficiente resurse fizice ca să trăiască până astăzi.
Zona era dificilă și leziunile se puteau agrava dacă îl transportam cu mașina de intervenție, astfel că, pentru a i se asigura asistență medicală de urgență, am solicitat intervenția elicopterului SMURD Mureș, care la o oră după ce am făcut apelul de salvare a fost prezent la locul accidentului”, a declarat Adrian David, șeful Serviciului Salvamont Sibiu.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*