Tursib – premiat pentru performanţă

Schimbările pozitive prin care a trecut societatea Tursib sunt apreciate oficial. Operatorul local a fost premiat la categoria „Business Model“ pentru Europa Centrală şi de Est la congresul Uniunii Internaţionale a Transportatorilor Publici.

Tursib SA a fost premiat, la sfârşitul lunii trecute, în cadrul celui de-al 60-lea congres al Uniunii Internaţionale a Transportatorilor Publici. Societatea a primit distincţia pentru dezvoltarea transportului public şi pentru schimbările pozitive prin care a trecut societatea în ultimii trei ani. Tursib este membru al Uniunii Internaţionale a Transportatorilor Publici (UITP) din 2008, participând activ în proiectele propuse de UITP.

 

 

240 de proiecte în competiţie

Premiul a fost acordat în cadrul proiectului „PTx2=2025“, care are ca obiectiv dublarea numărului de călători transportaţi de operatorii europeni de transport public, până în anul 2025, faţă de anul de referinţă 2009. În concurs au fost înscrise peste 240 de proiecte din peste 40 de ţări. Dezvoltarea sistemului de transport public a fost concepută şi promovată împreună cu Primăria Sibiu şi s-a axat în principal pe două direcţii, respectiv un plan de transport bazat pe necesităţile reale de deplasare ale cetăţenilor, conform studiului de trafic, şi îmbunătăţirea sistemului de tarifare.

Modenizare în etape

Prima etapă de modernizare a Tursib s-a desfăşurat în perioada 2006 – 2009, când parcul auto a fost înnoit cu 35 de autobuze. Staţiile au fost, de asemenea, reamenajate. În noiembrie 2009, rutele Tursib au fost complet modificate pentru o mai mare eficienţă, iar în sistemul de tarifare s-a introdus abonamentul unic. În ultimii doi ani s-a schimbat şi modalitatea de achiziţie a biletelor şi abonamentelor. Acestea se pot achita on-line sau prin metoda card contactless. Abonamentul de transport funcţionează acum pe card magnetic. Pe scurt, în şapte ani, Tursib a devenit competitiv şi a reuşit să transforme transportul public într-o reală alternativă la transportul cu autovehiculul propriu. Primarul Klaus Iohannis consideră că firma sibiană merită din plin acest premiu. „Dacă în 2009 se înregistrau 25 milioane de călătorii, apoi, în 2010, au fost efectuate 30 de milioane de călătorii, în 2012 pasagerii au folosit autobuzele Tursib pentru peste 34 de milioane de călătorii“, a reamintit edilul-şef.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*