Turul Ciclist al Sibiului urcă la categoria 2.1 în clasificările UCI

Turul devine astfel cea mai importantă competiție ca nivel valoric desfășurată în țara noastră în întreaga istorie a ciclismului românesc

Turul Ciclist al Sibiului a primit recent aprobarea din partea Uniunii Cicliste Internaționale (UCI) de la Geneva pentru încadrare în calendarul competițional Europe Tour la categoria 2.1, o treaptă superioară față de încadrarea de până acum, 2.2.

 

Prin acestă promovare, Turul Sibiului devine cursa ciclistă cea mai importantă, ca nivel valoric, desfășurată vreodata în istoria acestui sport în țara noastră.

 

În acest fel, spectaculosul tur ciclist derulat în centrul Romaniei ne introduce pe lista selectă a celor 34 de tururi de categorie 2.1 din Europa. Dintre acestea, 11 sunt organizate în Franța, 4 în Italia, 5 în Spania, câte 2 în Olanda, Norvegia, Belgia, Portugalia, Polonia și câte 1 tur de această categorie în Marea Britanie, Estonia, Slovenia și România.

Organizatorii Turului Ciclist al Sibiului s-au declarat încântați că UCI a admis competiția la categoria 2.1, mai ales că își anunțaseră intenția de a urca această treaptă încă înainte de ediția din 2012. “Acum suntem la nivelul Turului Marii Britanii, Turului Portugaliei, Turului Norvegiei sau tururilor de renume Castilla e Leon, Vuelta Andalucia, Vuelta Murcia și Settimana Coppi e Bartali”, au declarat reprezentanții Clubului Sportiv Sibiu Sport Project.

Conform regulamentului UCI, acest tip de competiție se adresează echipelor cu licențe World Tour, Pro Continental, continental și naționale. Echipele World Tour și Pro continentale pot ocupa maxim 50% din tabloul de start.

Premiile Turului Ciclist al Sibiului 2013 vor urca și ele la un total de 30.000 euro, în vreme ce numărul de echipe participante va fi limitat la 18, număr tradițional pentru această categorie.

În privința traseelor, organizatorii și-au planificat să ofere sportivilor și spectatorilor atât o parte din rutele cunoscute care și-au dovedit spectaculozitatea, cât și unele noutăți: “Vom avea probabil un prolog, urmat de trei etape – o etapă lungă cu sosire la Păltiniș, o altă etapă spectaculoasă cu finish montan, iar în ultima zi probabil o combinație de semi-etapă (contratimp pe echipe) cu o etapă în jurul Sibiului, care va avea sosirea în centrul istoric al orașului, spre deliciul spectatorilor, ca în ediția de anul acesta”.

Și în 2013 cursa va fi transmisă live de televiziunea Digi Sport.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*