„Uitați“ de bănci

Mii de sibieni care locuiesc în cartierele Lazaret și Gușterița au la dispoziție un singur bancomat bancar, aflat pe Calea Gușteriței. Deși noile proiecte imobiliare sunt într-o continuă expansiune, marilor bănci se pare că nu le prea pasă de clienții existenți sau de cei potențiali, așa că mii de oameni nu au acces fizic la vreun ATM sau MFM. După mai multe sesizări primate la redacție, Mesagerul de Sibiu a contactat principalele băncile pentru a clarifica situația.

Răspunsuri nefavorabile

Reprezentanții Raiffeisen Bank, care deține 8 ATM-uri și 6 MFM-uri în municipiul Sibiu, ne-au declarat că, în rețeaua lor, cel mai apropiat ATM se află pe strada Rusciorului, însă asigură clienții că banca pe care o reprezintă nu percepe comision pentru extragerile de numerar. „Raiffeisen Bank are comisioane 0 la retragerile cu cardul de la orice bancomat al oricărei bănci din țară”, menționează Anca Hașegan, din partea Raiffeisen Bank.

Angajații ING Bank nu au în vedere instalarea de noi terminale, deoarece se concentrează pe înlocuirea ATM-urilor neperformante cu altele noi. Deși în municipiul Sibiu sunt amplasate patru ATM-uri ING Bank, niciunul nu se află în apropierea cartierelor care înseamnă aproape un sfert din Sibiu.

„În acest moment nu există un proiect în desfășurare pentru amplasarea unui terminal ATM/MFM în cele două cartiere”, ne-a declarat echipa Alpha Bank Romania. Cel mai apropiat bancomat al acestei unități bancare este amplasat la Agenția Tineretului, aflată dincolo de Podul Gării, pe strada Parcul Tineretului, nr. 5.

Nici Garanti BBVA nu intenționează să amplaseze noi bancomate, însă direcționează clienții spre cele două ATM-uri situate pe strada Ludoș și pe strada Unirii.

Ștefana BABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*